ПРЕДСТАВЉАЊЕ МОНОГРАФИЈЕ МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак 9. марта у 13 часова у изложбеном простору Музеја присуствујете представљању монографије „Музиком кроз музеј”.

 Monografija „Muzikom kroz muzej”.jpg

На представљању ће о књизи говорити ауторке др Душица Бојић, директорка Историјског музеја Србије, проф др Мирослава Ристић, редовни професор на Учитељском факултету у Београду, Александра Димитријевић, председница удружења „UNICA ART”, и рецензенти издања академик Светислав Божић и  др Александра Колаковић, виша научна сарадница Института за политичке студије.

Представљање књиге ће својим музичким наступом употпунити Љубомир Димитријевић, један од оснивача ансамбла „Ренесанс” најстаријег ансамбла за рану и традиционалну музику, не само на подручју бивше Југославије, него у читавој Европи.

Интерактивна монографија „Музиком кроз музеј” на савремен начин читаоцима по први пут презентује богату нотну грађу из Збирке архивске грађе Историјског музеја Србије и упознаје их са музичким сегментом културно-историјског наслеђа Србије и Балкана.

Наиме, монографија, настала као резултат успешне реализације истоименог циклуса концерата, посредством QR кодова, који воде до снимака концерата на ју-тјуб каналу Музеја, пружа читаоцима могућност да се упознају са бројним домаћим и страним музичким уметницима и уживају у њиховим наступима током прве две сезоне циклуса, карактеристичног по томе што се, поред нумера славних светских композитора, изводе и композиције српских аутора из музичке архивске грађе Музеја.

Имајући у виду представљену музичку архивску грађу, као и атрактиван начин њене презентације, ова значајна монографија је намењена не само историчарима, музиколозима и културолозима, него и широј читалачкој публици. 

Улаз на промоцију монографије је слободан.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)