ПРЕДСТАВА КОКОШКА НА СЦЕНИ НИШКОГ ПОЗОРИШТА

Манифестација „Дани Српске у Србији 2019.“ трајаће од 4. до 10. септембра и имаће 23 програма у тридесетједном извођењу у двадесетједном граду Србије и, као и претходних година, биће то од Суботице до Врања, од Ужица до Вршца, са циљем да грађани  Србије упознају  културу, уметности и науку Републике Српске.

image.jpg 

У оквиру богатог културног програма, Народно позориште Републике Српске приказаће „Кокошку“ Н. В. Кољаде у режији Предрага Штрпца у Крушевцу и Нишу.

Представа „Кокошка“ биће изведена на сцени Народног позоришта у Нишу, у суботу 7.09. са почетком у 20 сати. У представи у извођењу Народног позоришта РС из Бања Луке, играју: Наташа Иванчевић, Гордана Милиновић, Миљка Брђанин, Ђорђе Марковић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић, Ведрана Мачковић, Перо Рис.

„Кољада се наслања на традицију Чехова или бар једног дела Чеховљеве поетике. На тематском нивоу, Чеховљева драматургија одликује се сталним смењивањем и преплитањем ИРАЦИОНАЛНОГ и БАНАЛНОГ, али Чехов никад није феномен БАНАЛНОСТИ у људском животу поставио у центар тематског круга неког свог комада. Кољада у “Кокошки” баш то чини. Сви ликови комедије су толико уроњени у ту баналност, она је ушла у сваку пору њиховог живота, да се више из ње никако не могу извући. Кроз причу “Кокошке” открива се сва њихова потреба да изађу из те баналности, да се и њима у животу деси нешто “право” и “узбудљиво”, нешто што ће их тргнути из запарложености, духовне, емотивне али и телесне. Међутим, то остаје само пуста жеља ликова, јер, за њих повратка и избављења из учмалог и баналног живота нема. Стога, они на крају комада, срећни што им се ништа лоше није догодило, радосно прихватају баналност као константу њиховог живота и препуштају јој се...“Предраг Штрбац

Карте по цени од 300 динара могу се купити на благајни позоришта.

Tagovi

Komentari (0)