ПРЕДСТАВА О ЛАЗАРУ ДУНЂЕРСКОМ У ГАЛЕРИJИ МАТИЦЕ СРПСКЕ!

У Галериjи Матице српске, у четвртак 28. Марта, са почетком у 19.00 сати одржаће се представа/монодрама о Лазару Дунђерском, нааjбогатиjем и наjмоћниjем Србину Аустроугарске царевине!

 

gms lazar.jpg 

Након представе „Од раjа до безњенице“ коjа говори о непролазноj љубави Лазе Костића и Ленке Дунђерски, а коjа се играла више од 15 пута у самоj Галериjи Матице српске, публика ће имати прилику да у истом амбиjенту погледа ново драмско дело, од истог аутора,посвећено овоj породици, односно наjвећем добротвору Матице српске и не само Матице – Лазару Дунђерском.

Монодрама осветљава животну и пословну филозофиjу Лазара Дунђерског, наjтрагичниjе моменте његовог живота, попут смрти своjе вољене кћери Ленке, говори о односу Лазара Дунђерског према водећим српским политичарима, као што jе Светозар Милетић, о односу према Србима и другим народима коjи живе у овоj равници...

У улози Лазара Дунђерског jе Миодраг Петровић, првак драме Српског народног позоришта,  а режиjу и сценографиjу радио jе Љубослав Маjера. Текст драме потписуjе Зоран Суботички.

 

ЧУДЕСНИ СВЕТ ДУНЂЕРСКИХ

 

Tagovi

Komentari (0)