ПРЕДСТАВЕ У ЧАСТ ВЕЛИКАНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА И СРПСКОГ ГЛУМИШТА

У наредних нeколико дана на репертоару Драме, у представама које ће бити емитоване стримингом на YouTube каналу Народног позоришта у Београду, имаћемо част да гледамо великане српског глумишта.

 pigmalion (1)-min.jpg

Представа „Мадам Сан Жен“ (14. маја), по тексту Викторијена Сардуа, у режији Муција Драшкића, је из 1992. године, а премијера је била 1985. године. У овом водвиљу који се дешава у Француској, у време Наполеона, видећемо велике глумаце предвођене Светланом Бојковић у насловној улози.

 20200513_115621-min.jpg

Комедија „Пигмалион“ (16. маја), најпознатије комедије Бернарда Шоа, у режији Јовице Павиће, премијерно је изведена 7. марта 1994. године, а снимак је из 1994. године, у главним улогама су Ивана Жигон и легендарни Петар Банићевић.

Драма „Настасја Филиповна“ (18. маја) за коју је по роману Фјодора Михајловича Достојевског адаптацију урадио Анджеј Вајда, а режирала Мира Ерцег, снимак је из 1992. године, а премијера је била 1986. године.

Ово је јединствена прилика да сви поштоваоци Народног позоришта и позоришта уопште, могу да виде представе које су настале у нашој кући пре 25 и 35 година.

Многи од уметника које ћемо имати прилике да видимо на снимцима нису више међу нама. Ове представе приказујемо њима у част.

Сетићемо се у представи „Мадам Сан Жен“ Предрага Ејдуса, Петра Краља, Марка Николића, Васе Пантелића, Предрага Тасовца, Зорана Стојиљковића, Звонимира Јовичића, Миде Стевановића, Рамиза Секића, редитеља Муција Драшкића, сценографа Петра Пашића и композитора Вокија Костића.

У представи „Пигмалион“ гледаћемо Петра Банићевића, Ксенију Јовановић, Бранислава Цигу Јеринића, Љиљану Контић, Предрага Тасовца, Бориса Андрусевића, а у „Настасји Филиповној“ Предрага Ејдуса, Данила Лазовића и балерину Јелене Шантић.

  


 МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)