Пожаревац: Основна школа Краљ Александар I прославила 80 година постојања

Свечаном академијом у пожаревачком Центру за културу ОШ „Краљ Александар I“ је прославила осам деценија рада и постојања.

 LKI_9183.jpg

Манифестација Краљевски дани трајала је неколико недеља и завршница је била Свечана академија на којој је био богати култрурно уметнички програм и додељене су захвалнице и повеље заслужним појединцима и организацијама.

LKI_9190-683x1024.jpg

Горан Сегер

На самој академији госте је поздравио директор школе Горан Сегер који је истакао да су у претходној години реализовали велике инвестиције што их, како каже, обавезује да још квалитетније и садржајније раде и постижу боље резултате. Много тога је урађено средствима града Пожаревца, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства правде, Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У години јубилеја школа је добила нови изглед – урађени су нови тоалети, двориште школе, набављен нови школски намештај, нови рачунари, урађени су подови у појединим учионицама, нова бина која мења ентеријер школе. Такође, урађена је и нова канализациона мрежа. Сегер је још додао да ће и убудуће наставити са побољшањем услова рада у школи како за наставно особље тако и за ученике.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је у свом говору истакао:

LKI_9202.jpg

Бане Спасовић

”Током протеклих деценија било је различитих промена у школи. Промена имена, промена намене и форме, промена инфраструктуре и капацитета, наставног кадра и људи на њеном челу. Ипак, једна ствар се никада није мењала. Било да се, непосредно након II Светског рата звала “Школа број 3“, или “Вељко Дугошевић“ од 1948. до 2002. године а и пре и после тога са именом “Краљ Александар I“, увек је циљ био исти. Циљ, да врсни педагози школе пренесу своје знање младим Пожаревљанима, којима се касније током студија и након њих, град увек поносио. Честитајући вам овај значајан јубилеј, желим да се захвалим и родитељима деце која су похађала некада и похађају данас вашу школу. Њихова одлука да вам повере на чување и образовање оно највредније што имају, довољно говори и о величини и значају Основне школе “Краљ Александар I“. Као градоначелник овог града, али и као један од Пожаревљана, осећам велику радост због сваке школе која на нашој територији унапреди свој изглед и услове рада у њој. Основна школа “Краљ Александар I“ једна је од оних која је, у позитивном смислу, тешко препознатљива у односу на период од пре неколико година. Па и данас, машине које су у вашем дворишту, раде на томе да деци буде што пријатнији боравак у својој школи, достојан ученика у 21. веку. То је део посла нас из локалне самоуправе. Радимо га сходно обећању које смо дали свим грађанима када смо преузели одговорност за вршење власти у нашем Пожаревцу. Ипак, имали смо и додатну мотивацију. Она нам се огледала у сјајној деци коју су ова и све остале пожаревачке школе изнедриле. Знајући да су на том путу кључну улогу одиграли учитељи и наставници, обавеза града је да вам, у складу са својим могућностима обезбеди најбоље услове за рад. Рекао сам много пута раније, а ево данас је можда и најбоља прилика да поновим ту своју молбу. Молим уважене учитељице и учитеље, наставнице и наставнике, да круну школе “Краљ Александар I“ никада не престану да украшавају оним највреднијим што сваки град има, децом жељном знања, онима, који ће у будућности преузети наш Пожаревац у своје руке. Знајући то, знам да нас у годинама пред нама чека још сјајнији и развијенији Пожаревац.“

Tagovi

Komentari (0)