Потписани уговори о стипендијама са студентима са територије Града Пожаревца

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић потписао је уговоре о стипендирању студената са територије Града Пожаревца. За ове намене град је издвојио 7 милиона динара, уговори су потписани са 60 студената и остало је још десет стипендија за нови конкурс. Од 2015. године град је износ за стипендије повећао са 5 на 7 милиона динара.

Спасовић је поздравио студенте и пожелео им је срећу у даљем школовању и раду:

STE_9962-min.jpg

Бане Спасовић

“Овај град и ова земља, исто као и сви остали градови и државе, снажни су онолико колико су образовани и вредни њихови становници. То је разлог што град Пожаревац, у овом времену пуном изазова за нашу земљу, не одустаје од својих приоритета а то је улагање у будућност. Када је будућност у питању, локална самоуправа последњих година ту недвосмислено ставља знак једнакости са развојем просвете и улагањем у сјајне младе умове. Оно што желимо да урадимо одмах, и што већ чинимо, је да вас промовишемо у локалној заједници као непроцењиво благо, посебан дар који град има и својеврсне идоле свим осталим ученицима. Упоредо са тиме, сваке године повећавамо новац из градског буџета који усмеравамо у стипендије за студенте. Тако смо од 2015. године и 5 милиона динара дошли до данашњих 7 милиона динара и 70 стипендиста. Данас потписујемо уговоре са 60 студената а за још 10 студената биће расписан накнадни конкурс.

 

STE_9966-min.jpg

Свесни смо да 10.000 динара које ће свако од вас месечно добијати није свота која ће покрити трошкове студија, али јесте мала помоћ и гест који вам заправо чине ваши суграђани. Тих 10.000 динара месечно, издвојених из пореза свих Пожаревљана, њихова су порука да цене ваш напор уз молбу да знање уложите у напоре свих грађана Србије да она постане још боље место за живот.“

 STE_9964-min.jpg

Спасовић је закључио да овом стипендијом сви грађани помажу студентима да стеченим знањем и звањем имају избора да учине оно што им срце поручује, надајући се да ће одлучити да то знање употребе у изградњи још бољег Пожаревца и Србије.

Tagovi

Komentari (0)