Потписани уговори са пољопривредницима о додели подстицајних средстава у области сточарства

 помоћ.jpg

 

Потписани уговори са пољопривредницима о додели подстицајних средстава у области сточарства

Објављено:

У сали председништва ГО Лазаревац поптписани су уговори о додели подстицајних средстава у области сточарства. Подстицајна средства за набавку уматичених грла добило је осам пољопривредних газдинстава, а укупно је додељено 100 уматичених грла оваца.

Општина Лазаревац је преко Савета за пољопривреду за ову намену издвојила милион и 700 хиљада динара. Уговоре са власницима осам пољопривредних газдинстава потписао је председник општине Бојан Синђелић, који је овом приликом похвалио рад Савета за пољопривреду ГО Лазаревац и напоменуо да ће захваљујући овим подстицајним средствима у значајној мери бити увећан али и побољшан квалитет сточног фонда на територији лазаревачке општине.

Свих 100 уматичених грла су приплодна и за њихов квалитет гарантује одгајивачка организација, рекао је члан Већа задужен за пољопривреду Ненад Бачанац. Општина ће у складу са конкурсом у набавци грла учествовати са  60 одсто средстава, док ће остатак обезбедити сами пољопривредни произвођачи.

Међу добитницима подстицајних средстава су и Лазар Јовановић из Брајковца и млади брачни пар Гајић из села Лесковац. Захваљујући овом подстицају млади сточари ће моћи да прошире своју производњу. Набавком приплодних и квалитетних грла, узгајивачи стоке стичу право и на републички подстицај по грлу који износи седам хиљада динара.

Komentari (0)

Повезане вести