Постављен нов путоказ за Споменик битке код Сланкамена

25.04.2017 

novi znak za spomenik-v.jpg
Постављен нов путоказ за Споменик битке код Сланкамена

На раскрсници у Новом Сланкамену код скретања према Споменику битке код Сланкамена, на месту украденог путоказа, постављен је нов. На тај начин поново је омогућено усмеравање туриста ка овој знаменитости, која је често део туристичких рута кроз општину Инђија.

Споменик се налази у близини Новог и Старог Сланкамена и представља значајну културно-историјску вредност наше општине. Подигнут је поводом обележавања 200 година битке која се овде одиграла 1691. године и у којој је аустријска војска, заједно са српским војницима, поразила бројчано надмоћнију турску војску. Ова битка и битка код Сенте значиле су прекретницу у аустро-турским односима и након њих, 1699. године, закључен је Карловачки мир и повучена је граница између Аустрије и Турске.

Постављени знак туристичке сигнализације предвиђен је Пројектом туристичке саобраћајне сигнализације који обухвата обележавање знаменитости Старог Сланкамена и околине. Пројекат је пре неколико година реализовала Туристичка организација општине Инђија, која у складу са потребама врши обнову и допуну постојећих знакова.

Tagovi

Komentari (0)