Посета Агенције за акредитацију здравствених установа Србије Дому здравља Рума

Дом здравља „Рума“ акредитован је на седам година, а редован поступак поштовања примене стандарда подразумева и годишњу посету и процену.

 akreditacijaDZ2019.jpg

Редовна посета Агенције за акредитацију здравствених установа Србије обављена је у уторак 19.11.2019. Испред Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, у радној посети Дому здравља „Рума“ била је Гордана Дрча, стручни сарадник за сарадњу са здравственим установама, док су спољни оцењивачи прим. Гордана Павић Јевремовић и др стом. Софија Поповић специјалиста опште стоматологије. Редовна посета оцењивача обухвата проверу усклађености рада Дома здравља „Рума“ са стандардима за акредитацију и подразумева преглед здравствене установе, проверу вођења прописане медицинске документације, као и примену плана и унапређења безбедности пацијената. Спољашњи оцењивачи су прегледали документацију, обавили разговор са запосленима, обишли установу и једну сеоску здравствену амбуланту.

У наредних 15 дана Дом здравља „Рума“ очекује извештај Агенције за акредитацију здравствених установа Србије о обављеној посети оцењивача, рекла је директорка Дома здравља „Рума“ др стом. Јелена Стојанац Мрачевић.

Tagovi

Komentari (0)