Породица из Брасине од општине Мали Зворник добила милион динара за куповину сеоске куће са окућницом

У оквиру мера које општина Мали Зворник спроводи да становништво задржи на селу, шесточланој породици Данке и Александра Јовановића из Брасине додељено је 1.000.000 динара из општинског буџета за куповину сеоске куће са окућницом. 

 IMG_0978.jpg

Уговор о додели ових средстава председник општине Зоран Јевтић, у присуству најближих сарадника, потписао је у четвртак, 30. децембра, и тиме уочи Нове године обрадовао чланове породице са четворо деце. 

Конкурс за доделу новчане помоћи за куповину домаћинства на селу за младе брачне парове локална самоуправа у Малом Зворнику спроводи другу годину заредом, а ово је први пут да су испуњени критеријуми од стране кандидата и додељена средства за поменуту намену. 

Након потписивања уговора, председник општине честитао је породици на добијеној донацији и пожелео дуг и срећан живот у новом дому. 

Он је изјавио да верује да ће мера коју локална самоуправа спроводи у жељи да помогне породицама у једном од најзначајнијих послова у животу, а то је стварање породичног дома, убудуће умногоме допринети останку становништва на територији општине Мали Зворник. 

Јевтић је најавио да ће општина ову меру спроводити и убудуће и позвао младе брачне парове да се информишу о условима и правилнику за доделу кућа са окућницом и учествују на конкурсу у 2020. години. 

Љиљана Ристановић

IMG_0982.jpg

Tagovi

Komentari (0)