Помози нам да Голуб и његов син не буду на улици овог Божића

Голуб jе свом сину донирао коштану срж, оздравио jе али не иде у школу: Сад он брине о болесном оцу

Голуб Стевановић (49) и његов син Лука (16), из села Липовица код Деспотовца, буквално гладуjу и живе у условима коjи нису достоjни човека у 21. веку. Стевановић jе учесник ратова деведесетих, две године jе провео на подручjу Краjине. Такође, осам месеци био jе и на Косову и Метохиjи у борбама са терористима ОВК.

golub-stevanovic-i-njegov-sin-luka-iz-sela-lipovica-kod-despotovca-830x0.jpg

Године на ратиштима оставиле су последице на његово здравље, а сада jе у веома тешкоj и критичноj ситуациjи, те ниjе у могућности, како сам каже, ни да преживи. Ситуациjа у вези његовог здравља се додатно погоршала када jе Голуб свом сину Луки донирао коштану срж, те се од тада отежано креће, не сме да устаjе, а због посттрауматског стресног синдрома тресу му се руке и не може да контролише многе покрете. Лука jе сада здрав, али не иде у средњу школу, већ испите полаже ванредно, како би могао да брине о болесном оцу.

"Живим са малолетним сином коjи jе морао и школу да напусти, jер немамо услове да похађа наставу, немамо чак ни за храну, ни огрев, буквално гладуjемо. Немам ни за лекове, а да моjа мука буде jош већа, пре пет година сам изгубио ћерку од 19 година. Она jе погинула, био jе то несрећан случаj, пала jе из тракторске приколице. Од ње имам унуче коjе живи са оцем. Jа сам Србин и воjник и увек ћу стати на браник отаџбине моjе Србиjе. Ако jе неко у могућности и жели од срца да ми помогне, хвала му. Много ми jе тешко и жао што се моjе дете мучи" додаjе Стевановић.

Он и син Лука живе у кући коjу jе саградио jош његов прадеда, коjи се борио на Солунском фронту. Кућа jе стара и оронула, без купатила, у jедном од засеока Липовице, у брдима, на тридесетак километара од Деспотовца. Њих двоjица овде живе сами, изоловани, без комшиjа, без асфалтног пута, превоза и свега другог, а jедина тековина цивилизациjе коjа jе до њих стигла jе струjа.

Лука каже да му jе хладно, да стара пећ не може да загреjе собу у коjоj борави са оцем. "Желим да тата оздрави и да преживимо зиму, а остало некако ће доћи на своjе. Школу ћу завршити ванредно, то сад ниjе проблем, већ лекови коjи помажу тати" каже Лука.

Сви коjи желе да помогну, могу то да уреде уплатом на следећи начин:

Online Donations:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/donate

СМС: Пошаљи 1 на 1733

Текући рачун: 

Име: 28. JУН 

Динарски рацун броj: 265111031000342797 

Raiffeisen banka Srbije

Tagovi

Komentari (0)