Половичан успех Србије на 3х3 Светском првенству

Репрезентација Србије у 3х3 кошарци данас је завршила први такмичарски дан на ФИБА 3х3 Светском првенству које се одржава у Амстердаму.

 

 Screen Shot 2019-06-20 at 11.24.02 PM.png

 

Србија је на у својој првој утакмици поражена од екипе САД резултатом 21:16, да би у другом дуелу дана наша репрезентација савладала домаћина Холандију резултатом 18:14.
У првој утакмици дана репрезентација Србије је прилично лоше ушла у утакмицу и све време је била у заостатку. Шут за два поена у овом мечу је био изузетно лош за нашу екипу (1/8) па је то један од главних разлога пораза. Најефикаснији у екипи Србије био је Булут са 7 поена, док је Мајсторовић постигао 5, а Васић и Савић по 2 поена.
Друга утакмица, против Холандије, добила је поразом од САД још већи значај, те је калкулација била таква да је Србији била потребна победа од 6 поена разлике како би била сигурна у пролазак у четвртфинале. Утакмица је била изузетно тврда, као што су увек утакмице против овог противника и биле, али на самом крају (иако је имала предност у појединим птренуцима од 6 поена) Србија је морала да се задовољи победом резултатом 18:14. Сада је једини сигуран начин да Србија прође у четвртфинале – победа САД над Холандијом у њиховом међусобном дуелу у петак. У поменутом мечу са Холандијом, наша репрезентација поново је имала проблема у шуту за два поена (2/12), а најефикаснији на мечу је поново био Булут са 7 поена, док је Васић постигао 5, Савић 4, а Мајсторовић 2 поена.
Пред нашом ререзентацијом је дан одмора, док такмичење наставља у петак (21.јуна) мечевима против екипе Турске (од 16.00 часова) и екипе Северне Кореје (од 20.30 сати). Ипак, најзанимљивијим за нашу екипу је, као што је поменуто, дуел САД и Холандије који се игра истог дана од 19.30 сати.

Све утакмице првенства можете пратити директно на каналу Спорт Клуб 1, на youtube адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet , као и на
официјелном сајту Светског првенства на адреси:
http://www.fiba.basketball/3x3WC/2019

Tagovi

Komentari (0)