Покренута званична процедура за куповину Дома ЈНА

На  седници Већа од 4.10.2019. усвојена је тачка која се тиче утврђивања садржине писма о намерама и покретања поступка за прибављање војног комплекса "Клуб Војске Србије" у Руми, Главна 114, у јавну својину Општине Рума.

 DOMJNARUMA1.jpg

Цена објекта је нешто мања од 40 милиона динара, а план је да Општина Рума тај износ плати у пет годишњих рата, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

"Крећемо у куповину Дома војске у Руми као што смо најавили у претходном периоду. Идемо са писмом о намерама о куповини према Дирекцији за имовину Владе РС, која заједно са Министарством одбране, у оквиру мастер плана, продаје тај објекат. Одлучили смо да купујемо за готов новац. Разматрали смо могућности да идемо у неку размену, изградњу станова. Испоставило се да то није опција која нам у овом моменту одговара, јер је и сама процедура знатно дужа. У моменту потписивања уговора дефинисаћемо тачан начин плаћања. Мислим да ћемо искористити ту могућност да платимо у 5 годишњих рата по 8 милиона, мада постоји могућност плаћања и у 60 месечних", рекао је председник Манчић и напоменуо да ће се наредним ребалансом направити позиција у буџету за Дом ЈНА, те да ће то бити случај и са новим буџетом за 2020. годину.

"Планирамо да при пројекцији новог буџета за 2020. годину определимо средства за реконструисање Дома војске. Тај објекат мора да добије лепши изглед, да му се врати стари сјај, какав и заслужује. Наравно, стручни људи, грађевинци ће изаћи на терен и урадити предрачун, који вероватно неће бити мали, с обзиром на стање зграде што се тиче спољашњости, али и унутрашњости. Што се тиче куповине прву рату намеравамо да платимо по потписивању уговора, али нам не представља ни проблем да 40 милиона исплатимо у целости, но, с обзиром да су то повољности које нам држава даје односно Министарство и Дирекција, нема разлога да платимо одједном кад те паре можемо да усмеримо на другу страну и да наредних 5 година отплаћујемо објекат", поручио је први човек румске локалне самоуправе.

Први радови на санацији објекта могли би се очекивати на пролеће.

Tagovi

Komentari (0)