Покрајинска влада сређује две школе у општини Врбас

skole-pok-vlada.jpg

На конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине за 2018. годину, финансијску подршку Покрајинске владе добиле су и две образовне установе из општине Врбас.

За извођење радова на пројекту прикључивања на гасну мрежу и реконструкције инсталације грејања у Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу, одобрено је 6,1 милион динара, док је за санацију крова на објекту фискултурне сале у Средњој стручној школи "4. јули" одобрено 3,4 милиона динара.

skole-pok-vlada1.jpg

Уговоре директорима школа данас је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Заједно са школама из општине Врбас, средства су добиле 53 установе, у укупној вредности од 150,4 милиона динара.  Мировић је истакао да Покрајинска влада неће стати на овом конкурсу и најавио да ће у јулу бити расписан нови конкурс са новим средствима "Многи нису веровали да ће се овај програм спровести и да ће трајати у континуитету. Не може се завршити док се у свим основним и средњим школама, предшколским установама и ученичким домовима у Војводини не санирају и реконструишу објекти и обезбеди енергетска ефикасност. Ова година је за нас тек почела и ових 150 милиона динара је прва фаза у реализацији важних инвестиција", рекао је Мировић.

 

Tagovi

Komentari (0)