Почињу ЋИРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ

Традиционални фестивал “Ћирини позоришни дани” почињу у четвртак и трајаће до недеље 13. октобра. У питању је фестивал у част мр Мирка Таталовића Ћире, позоришног ствараоца и педагога из Нове Пазове, једног од најеминентнијих културолога и театролога са ових простора. Фестивал ће се одржати у сали Дома Културе у Новој Пазови у организацији Аматерског позоришта „Мирко Таталовић Ћира“ из овог места.

 Sve o zenama.jpg

Управо је Аматерско позориште је проистекло из “Радионице лепих уметности“ под вођством Мирка Таталовића – Ћире, која је радила од 1992 – 2002. године, до Миркове смрти.

Фестивал отварају домаћини у четвртак са представом “Све о женама” Мира Гаврана у режији Александера Бака, у петак ће наступити позориште Цастеллум из Костолца са представом “Каролина Нојбер” Небојше Ромчевића у режији Фуада Табучића, у суботу позориште из Горњег Милановца ће приредити “Једночинке” Антона Павловича Чехова у режији Бранка Марковића а Фестивал затвара ансамбл КУД-а “Бриле” из Беочина који ће у недељу одиграти представу “Принц Растко – Монах Сава” Милована Витезовића у режији Секуле Петровића. Све представе почињу у 19.30.

Tagovi

Komentari (0)