Почиње изградња нове фабрике у Инђији

 Почиње изградња нове фабрике у Инђији

Председник општине Инђија Владимир Гак и представник компаније „Quass“ Душко Здјелар потписали су протокол о изградњи нове фабрике за производњу кваса и негазираних пића. Сировине ће се за почетак увозити из Русије а у плану је да се направи договор са локалним произвођачима воћа који ће снабдевати постројење. 

На простору од нешто више од 2 хектара изградиће се фабричка хала од 5 хиљада квадрaтних метара а вредност инвестиције износи око 4,5 милиона евра.

У првој фази рада фабрика ће производити 4 милиона флашица кваса у стакленој амбалажи а план је да се за две године производња утростручи. Представник компаније „Quass“ Душко Здјелар рекао је да је Инђија најповољнија географска локација за инвестирање и да је то један од разлога зашто су се одлучили да баш овде крену са радом. „Захвалио бих се локалној самоуправи на професионалном односу од првог састанка и надам се да ћете наставити да нам пружате подршку у реализацији инвестиције. Поред географског положаја, важан разлог зашто смо се одлучили за Инђију јесте постојећа инфраструктура“, истакао је Здјелар.

Сваки новозапослени суграђанин је велики успех јер се тиме решавају егзистенцијални проблеми, рекао је председник Гак и додао да ће након завршетка свих фаза изградње фабрике, посао пронаћи око 100 Инђинчана. „Приликом бирања локације изградње своје фабрике, инвеститор се детаљно распитивао о свим градовима и општинама и на крају се одлучио за Инђију, што јасно показује да имамо најповољније окружење и пружамо најбоље услове за све инвеститоре. Убеђен сам да ће инвеститор наћи погодно тло за своју привредну делатност и да ће, као и други постојећи инвеститори, брзо ширити своје производне капацитете и то у значајнијој мери него што се планира“, истакао је Гак.

Следећи корак у реализацији инвестиције је отуђење општинског земљишта и набављање грађевинске дозволе. Почетак радова се очекује за око месец дана.

Komentari (0)