Почиње тринаеста Међународна студентска недеља у Београду

У понедељак, 15. jула, одржаће се Церемониjа свечаног отварања тринаесте по реду Међународне студентске недеље у Београду(engl. International Student Week in Belgrade – ISWiB). Студентски фестивал, коjи се традиционално одржава у главном граду Србиjе од 2006. године, и овог лета окупиће од 14. до 22. jула преко 300 студената из целог света. Церемониjа ће се одржати у Скупштини града Београда, са почетком од 12 часова, а осим учесника и организатора (Светски омладински талас), представника града, многоброjних амбасада и партнера, присуствоваће и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникациjаи Министарства просвете, науке и технолошког развоjа, коjи су овогодишњи покровитељи проjекта.

 iswib3.jpeg

Овогодишња тема носи назив “Будућност зове”, а културно-едукативни карактер Међународне студентске недеље огледа се у 11 радионицаза учеснике, коjе прате актуелне теме коjе нам 4.0 револуциjа доноси.

Осим радионица, програм Фестивала обухвата и низ манифестациjа, на коjима ће учесници имати прилику да представе своjе, али и упознаjу друге културе, jезике и обичаjе. Мултикултурни дух ИСWиБ-а моћи ће да осете и сви коjи се придруже учесницима на неком од догађаjа отворених за посетиоце, а први jе већ у уторак,16. jула, у евент центру „Just&Lobby“, када ће од 19 часовапочети Саjам држава. У оквиру Саjма држава, сваки учесник ће имати прилику да представи своjу земљу кроз храну, пиће, ношњу, културу или игру, а догађаj jе jединствена прилика за посетиоце да уживаjу у традиционалним специjалитетима преко 50 земаља света.

iswib.jpeg

Уметничко вече(Stadion Art Night) ће се одржати у четвртак, 18. jула, у Дорћол Platz-у, са почетком од 20 часова. Вече ће отворити краткометражни и докуметарни филмови регионалних редитеља, а током вечери ће наступити млади џез музичари и бенд Сизип. Овогодишњи програм Уметничке вечери обогатиће  изложба са концептом “уметност за понети“, у коjоj ће учествовати радови преко 30 аутора, као и стварање уметности на лицу места – када ће бити приказан цео процес стварања мурала.

Хуманитарни карактердогађаjа jе неизоставан део и ове године, а прикупљена новчана средства биће прослеђена Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР).

 iswib4.jpeg

Традиционално наjпосећениjи фестивалски догађаj, Дефиле застава, одржаће се у недељу, 21. jула,када ће учесници ИСWиБ-а продефиловати ужим центром Београда, почевши од Трга Николе Пашића у 17:15х. Током осмодневног Фестивала, а нарочито током Дефилеа застава, Београд ће изгледати као права светска престоница с обзиром на то да ће се његовим улицама виорити заставе преко 50 држава.

Tagovi

Komentari (0)