Почиње 9. "Румфест" - Вечерас концерт Ју групе

Култни рок састав "Ју група" одржаће вечерас, са почетком од 21 час, концерт на Градском тргу у Руми. Наступ Ју групе у Руми је део музичког програма овогодишње манифестације "Румфест" која се одржава сваког августа, у дане вашара, у нашем граду.

 

kcruma2019j.jpg 

Као и претходних година на Градском тргу је формирана Винска улица у којој ће винари Фрушке горе представљати своје производе од различитих врста грожђа. Поред сремског вина, посетиоци ће имати прилику да дегустирају месне специјалитетете, сиреве, колаче и друге гастрономске специјалитете, овдашњих домаћина који ће послужити као добра подлога за дегустацију врхунских фрушкогорских вина познатих још од доба Римљана.

Планирано је да дружење у Винској улици траје до касних вечерњих сати. Свечано отварање “Румфеста” је у 19:30 часова, а на отварању манифестације представиће се Удружење винских витезова којe на најбољи могући начин негујe винску културу и промовишe вино, али и умереност пијења. Као и претходне године заједничким напорима Туристичке организације Oпштине Рума и Културног центра "Брана Црнчевић"обезбеђена су два концерта. Вечерас ће свирати Ју група, а у суботу ће концерт одржати још једна легендарна домаћа рок група - Ван Гог.

Покровитељи манифестације су Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Општина Рума и Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Tagovi

Komentari (0)