Почело уређење атарских путева - Први радови у Грабовцима

28 милиона динара биће уложено ове године у уређење атарске мреже путева. Општина Рума је за ту намену обезбедила 18 милиона динара буџетских средстава, док је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство суфинансирао пројекат са 10.420.632 динара, а радовима ће бити обухваћено шест месних заједница.

 atarskiputGrabovci_6_590_393_100.jpg

Радови на уређењу атарских путева данас су почели у Грабовцима, а пројектом ревитализације мреже атарских путева обухваћена је деоница пута од близу једног километра.

Председник Општине Рума, Слађан Манчић, сматра да ће уређење овог атарског пута добро доћи мештанима Грабоваца, јер се они већински баве пољопривредом.

"Ове године је шест месних заједница аплицирало са одговарајућим пројектима и документацијом за уређење атарских путева на својим територијама. То су: Краљевци, Грабовци, Вогањ, Кленак и две градске месне заједнице, трећа и четврта. У Грабовцима се ради етапа пута у дужини од 950-960 метара. Прошле године је урађен први километар асфалтног пута, такозваног атарског пута Врањ, главног пута у правцу пећиначке општине. Геодети су урадили свој посао, прошао је булдозер и тренутно сада се насипа први слој, затим се ваља ризла. Максимално ћемо користити лепо време и надам се да ће у наредних месец дана сви атарски путеви за које смо определили средства бити урађени", изјавио је председник Манчић, захваливши се Покрајини и ресорном секретаријату што су још једном подржали пројекат Општине Рума.

Бранислав Рахар, председник Савета МЗ Грабовци истиче да је траса пута која се уређује изузетно битна за село, с озбиром да Грабовци имају велику катастарску површину, од неких 6.460 хектара.

"Ово је централни пут и он је жила куцавица целог нашег атара тако да уређењем повећавамо фреквентност пута, смањујемо амортизацију и све остало. Ова траса која се сад уређује је око једног километра, а раније смо урадили километар и двеста и остаје нам да завршимо још 600 метара. То је неки програм који ћемо следити, а онда ћемо тражити средства за нове, пошто имамо још два атарска пута", рекао је Рахар.

Tagovi

Komentari (0)