Почеле Словачке народне свечаности

Обновљене 58. Словачке народне свечаности одржаће овог викенда у Бачком Петровцу а то су уствари јубиларне, стоте Свечаности од самог оснивања.  

 slovacka-lepota-jpg_660x330.jpg

Централним програмима, претходило је неколико пратећих, тако да је  у  среду је  у Извршном већу Архив Војводине приредио изложбу посвећену стогодишњици три институција: Словачких народних свечаности, словачке гимназије као и штампарије у Петровцу а јуче је био свечани симпозијум Словачке народне свечаности – Бакља националног осећања као и свечана седнице Националног савета Словака.

 

Званично отварање предвиђено је за вечерас у 20 сати у Словачком војвођанском позоришту. Свечана седница Матице словачке, сусрет учетеља и промоција најновијих књижевних издања словачких списатељица, вашар народних рукотворина и гала концерт фолклорних ансамбала, на коме учествује и ФА Класје из Старе Пазове одржава се традиционално у суботу, док су недељу планиране спортске актвности, позозоришне представе, сусрет новинара а Свечаности се завршавају гала концертом дечјих фолклорнх ансамбала, а и ове године у програму ће наступит група СКУД-а Херој Јанко Чмелик из Старе Пазове.

Tagovi

Komentari (0)