Почеле пробе Шекспировог „Сна летње ноћи“

Прва читаћа проба комедије Вилијама Шекспира „Сан летње ноћи“, у режији Kокана Младеновића, са комплетно женском поделом у којој је 16 глумица, одржана је 7. јуна у пробној сали на петом спрату.

 

sif_0777.jpg

Пре почетка пробе, уметничку и сарадничку екипу представе, чија је премијера планирана за 6. октобар на Великој сцени,  поздравила је, у кратком говору, в.д. управникаИвана Вујић, која им је пожелела успех у раду.
 
Вујић је казала да јој је веома драго што се овај познати Шекспиров комад, са којим ће бити отворена нова сезона, после више од две деценије, поново враћа на репертоар Народног позоришта.

Драматурзи су Димитрије Kоканов и Жељко Хубач, костимограф је Бојана Никитовић, сценограф Марија Kалабић, композитор Ирена Поповић, док ће за сценски покрет бити задужен Андреја Kулешевић.

У сарадничкој екипи су: др Дејан Средојевић (лектор), Невена Мијатовић (асистент редитеља), Вук Милетић (извршни продуцент), Јасмина Урошевић (продуцент у Драми), Сања Угринић Мимица (инспицијент) и Даница Стевановић (суфлер).

Ово ће у Народном позоришту бити шеста драмска поставка “Сна летње ноћи”, једне од најлепших комедија у светској драмској литератури, коју је Шекспир написао између 1590. и 1596. године.

Премијере су одржане 04.04.1910. (режија Милорад Гавриловић), 26.03.1912. (Сава Тодоровић), 25.06.1920. (Александар Верешчагин), 11.09.1931. (Јуриј Љвович Ракитин) и 26.09.1997. године (Никита Миливојевић).

На сцени Народног позоришта, у адаптацији Лучијана Јонескуа, у режији и кореографији Михаела Атанасиу, била је постављена и балетска представа “Сан летње ноћи”, а премијера је одржана 10. децембра 1987. године.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)