Почеле пробе представе Васа Железнова Максима Горког и други

Почеле пробе представе „Васа Железнова Максима Горког и други“, у адаптацији и режији Златка Свибена, премијера у априлу на Великој сцени.

vz1 (3)-min.JPG

Прва читаћа проба представе „Васа Железнова Максима Горког и други“, у адаптацији и режији Златка Свибена, одржана је 6. фебруара у позоришној библиотеци.

Основу комада чини друга верзија „Васе Железнове“ Максима Горког из 1935. године,  а адаптација садржи и драматизоване делове из његовог романа „Дело Артамонових“, призоре и нека лица из прве верзије „Васе Железнове“ (Мати), међуигру и лица из „Песме о Соколу“ и епилог, такође, према роману Горког - „Фома Гордејев“.

Премијера је планирана у првој половини априла на Великој сцени, а у ансамблу су Љиљана Благојевић, Миодраг Кривокапић, Иван Ђорђевић, Немања Стаматовић, Хаџи Ненад Маричић, Владан Гајовић, Вања Милачић, Катарина Жутић, Рада Ђуричин Поповић, Стојша Ољачић, Вјера Мујовић, Петар Божовић, Небојша Кундачина, Сузана Лукић, Вања Ејдус, Бојана Стефановић Торњански, Гојко Балетић, Лазар Николић, Бојана Бамбић и солисти Балета Ана Иванчевић и Милош Кецман. 

У ауторској екипи су Славенка Миловановић (драматуршкиња), Миодраг Табачки (сценограф), Ирена Драговић и Ана Крстајић (композиторке), Катарина Грчић (костимографкиња), Љиљана Мркић Поповић (сарадница за сценски говор), Тамара Антонијевић (сарадница за сценски покрет), Светлана Волиц (сарадница за видео пројекције) и Максим Милошевић (помоћник редитеља).

Првој проби присуствовале су управница Народног позоришта Ивана Вујић и в.д. директора Драме Молина Удовички Фотез. 

Tagovi

Komentari (0)