Почеле пробе драме Лутка са кревета број 21

Почеле пробе драме „Лутка са кревета број 21” у режији Егона Савина премијера у октобру на Сцени „Раша Плаовић

У Народном позоришту у Београду почеле су пробе драмe Ђорђа Лебовића „Лутка са кревета број 21”, у адаптацији и режији Егона Савина. Премијера представе је планирана за почетак октобра на Сцени „Раша Плаовић“.

 SIF_0063.jpg

Сценографкиња Весна Поповић, асистенткиња сценографкиње Ања Матковић, костимографкиња Јелена Стокућа и Љиљана Мркић Поповић (сценски говор) потписују се као ауторке новог позоришног дела у ком су улоге додељене Николи Ристановском, Зорани Бећић Ђорђевић и Петру Стругару.

„Лутка са кревета број 21” је психолошка драма која говори о животу у концентрационим логорима и времену Другог светског рата, али са тадашње позиције жена и из угла оних које су трпеле, суочене са насиљем и узнемиравањем.

„Волим комедију, волим и мелодраму, али ипак је психолошка драма, у најстрожој форми, нешто што је мени најизводљивије у позоришту – све је унутрашња радња и сваки минут је испуњен емотивним садржајем, а поготово када је реч о теми ретрауматизације, која донесе и страшније последице од саме трауме“, навео је Савин.

Ово ће бити прва поставка драме „Лутка са кревета број 21” у Народном позоришту у Београду. Комад из 1968. на сцену долази у новим и битно другачијим околностима у савременом друштву и уметности.

SIF_0033.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ми живимо у времену ревидирања историје и повампирења фашизма, и мислим да је у овом тренутку више него важно подсетити и оне који су случајно и оне који су намерно заборавили шта је то била истинска историја [...] и то зло настало у срцу Европе“, истакао је Савин.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)