Почела реализација пројекта зацевљења отвореног канала у румском насељу Берак

Дугогодишњи проблем са атмосферским водама који имају становници у Улици Иве Андрића, у румском насељу Берак, биће ускоро решен. Општина Рума кренула је данас са радовима на зацевљењу канала у дужини од нешто преко 230 метара, а рок за завршетак радова је месец дана.

cevcenje19hhhhhhhhhhhhhhh_590_393_100.jpg

Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић, и напоменуо да ће се нова каналска мрежа спојити са оном у Улици Младена Стојановића, чиме ће вишегодишњи проблем са атмосферским водама бити решен.

"Обећали смо људима који живе у Улици Иве Андрића да ћемо зацевити овај канал, с обзиром да је канал за атмосферску и фекалну канализацију до половине улице зацељен и онда је пуштен испуст у слободном, отвореном каналу, што узрокује значајне проблеме. Када су велике падавине и када се из правца града воде сливају, део воде се задржава у овим каналима, буквално људима испод прозора, поред кућа. Вода носи све и свашта, а то прати и непријатанмирис, било је случајева да је та вода, која иде необезбеђеним каналима, неким подземним путевима долазила до сутерена и подрума појединих кућа", рекао је Манчић.

Из општинског буџета за ове радове је издвојено 4 милиона динара, а зацевљење канала, подразумева и изградњу нових ћуприја са парне стране улице, куда се и простире каналска мрежа.

cevcenje19bbbbbbbbbb_590_393_100.jpg

"У овом делу улице ће свака ћуприја бити реновирана. Радови на цевчењу канала захтевају и рушење постојећих ћуприја, мада већина и јесте у лошем стању. Но, извођач је обавезан да све једну ћуприју изгради. Са зацевченим каналима, зеленом површином улица ће сигурно добити један комплетнији и уређенији изглед", сматра председник Манчић.

 

Tagovi

Komentari (0)