Почела изградња тренажне хале за спортисте у Новој Пазови

Данас је у Новој Пазови Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић са сарадницима обишао градилиште тренажне хале у дворишту Основне школе "Растко Немањић Свети Сава". Иако је постојећа Хала при Основној школи још увек у добром стању, није могла да задовољи потребе свих спортиста када су термини у питању, будући да служи и за часове физичког васпитања. Ускоро ће сви спортисти у Новој Пазови имати простор за тренинге.

 Trenazna hala gradnja 1.jpg

Председник ИО МЗ Нова Пазова Саша Баришић је изјавио да је иницијатива за изградњу тренажне хале покренута од садашње владајуће гарнитуре још 2016. године али је требало времена да се заврше процедуре око промене намене земљишта. Општинска администрација је препознала значај ове хале и одлучила се за њену изградњу. Идејни пројекат је презентован спортистима, клубовима и удружењима у Новој Пазови и сви су се сложили о начину како треба да изгледа и функциониуше. Посебно је практично то што ће је поред спортиста моћи користити и фолклорна друштва и плесне и балетске школе.

Гради се 800 квадрата нето површине и реконструише додатних 80 квадрата при старој хали. И школа и спортисти су задовољни предложеним решењем јер ће сви разреди имати простор за физичко васпитање без сметње и гурања. Такође, спортисти више неће имати проблема за термине за тренинге и утакмице, неће више бити потребе за заказивањем тренинга касно увече а они ће се моћи одржавати чак и док се у постојећој хали игра утакмица.

Први човек општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, који је са помоћницом председника Мајом Грбић и начелником за спорт Велибором Катићем обишао радове, рекао је да се општина одлучила да изгради овај објекат уважавајући број деце и број спортиста у Новој Пазови. Навео је да локална самоуправа у потпуности финансира овај пројекат и да поред њега завршава халу у Старим Бановцима, реновира још две школске сале у местима у Подунављу али да се у наредном периоду планира и велика спортска хала за Стару Пазову, тако да са халама у Голубинцима и Војки готово свако место има простор за спортове у затвореном.

Према речима извођача, сада се раде основни земљани радови, а тренажна хала, спојена са постојећом, широка 40 и дугачка 17 метара, прве спортисте би могла да угости у наредних 8 месеци. Габарити будуће тренажне хале су такви да ће у њој моћи да се неометано изведе тренинг свих дворанских екипних и индивидуалних спортова. Биће опремљена и новим мобилијаром за све клубове и спортисте који функционишу у Новој Пазови.

Tagovi

Komentari (0)