Почела изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници

Почели су радови на изградњи ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници, укупне дужине 77 километара.  vucicrumasabac19ccccccccc_590_393_100.jpg

 

Председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је да нови ауто-путеви доносе бољитак, а да ће посебне бенефите имати румска општина.

"На територији Општине Рума ће се укрштати два велика ауто-пута и то ће нам, као Општини, сигурно донети бенефите пре свега у привредном смислу. Сам проток роба биће ефикаснији, бржи и безбеднији, а Рума ће учврстити своју гео-стратешку позицију, што ће у крајњем случаjу резултовати и подизањем животног стандарда за све грађане", рекао је председник Манчић.

Почетку радова присуствовала је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић која је нагласила да је ово велики дан за Србију.

Оно што је за нас веома важно јесте што Србија више нема времена да губи, ниједан једини дан, завршили смо Коридор 10, завршили смо део "Милоша Великог" од Београда до Чачка, ускоро пуштамо Сурчин–Обреновац деоницу и овај ауто-пут и брзу саобраћајницу, и све друге ауто-путеве које започињемо, ми ћемо их у просеку градити између три и пет година и то је оно што разликује ову Владу у односу на претходне године и деценије", рекла је Михајловићева.

Заменик председника "Азвирта" Караман Ахмедов истакао је да му је задовољство што присуствује почетку градње овако важног пројекта који ће постати "артерија регионалне економије" и који ће побољшати регионалну интеграцију, осигурати бољи стандард становника и подстаћи развој приватног сектора.

Нови пут спојиће Сремски и Мачвански округ, решити вишегодишње проблеме становништва и захтеве привреде тог краја. Када се заврши, од Подриња до Београда стизаће се дупло брже.

Средином новембра потписан је комерцијални уговор са азербејџанском компанијом "Азвирт", а вредност тог посла је 476 милиона евра.

Tagovi

Komentari (0)