ПИЛОТИ ПАРАГЛАЈДЕРА ИЗ СРБИЈЕ У АРГЕНТИНИ

Репрезентација Србије у параглајдингу у дисциплини прелет отпутовала је у Аргентину где ће учествовати на два велика међународна такмичења. Спортисти из Србије ће најпре ће учествовати на Светском купу у месту Ла Риоја од 20. до 28. октобра, а затим од 31. октобра до 13. новембра у месту Сан Мигел де Тукуман на 17. ФАИ Светском првенству.

 246207345_10222416793622585_6625434610707909340_n.jpg

Испред Ваздухопловног савеза Србије, а уз велику подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, у Јужној Америци у пределима подножја планинског масива Анда, у предстојећим данима ће летети најбољи српски пилоти параглајдера у дисциплини прелет: Марко Милутиновић и Срђан Ристановић из Спортског клуба „Даст девил“ из Београда, Предраг Дудић из Параглајдинг клуба „Голија“ Рашка и Жељко Овука из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда. Друштво овој четворици пилота физички неће правити Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аир037“ из Крушевца, који је одсутан са такмичења, али као члан репрезентације ће им, уз бројне српске пилоте, бити подршка из Србије.

На Светском купу, највећем индивидуалном такмичењу у параглајдингу учествоваће 70 пилота из 24 државе са пет континената – Европе, Азије, Африке, Америке и Аустралије. На Светском првенству ће учествовати 37 репрезентација света са свих континената, које ће представљати укупно 150 пилота параглајдера.

У изазовном епидемијском времену на светском нивоу, које прате путна ограничења и организационе потешкоће, ово такмичење ће бити право позитивно освежење за светску параглајдинг заједницу, а за пилоте велики задатак борити се у друштву најбољих, на захтевном и истовремено одличном терену за летење са бројним рељефним и временским променама, које важи за једно од најпопуларнијих места за летење на свету. Знамо да ће репрезентацији Србије достојанствено бранити и презентовати боје своје државе, па им желимо одлично летење и исто такве резултате!

Tagovi

Komentari (0)