Пчелари, склоните пчеле!

На териториjи општине Стара Пазова, у петак, 7. jуна ће бити извршен третман сузбиjања крпеља са земље. Почетак акциjе jе планиран за 10 часова и биће спроведен у свим местима општине у околини вртића, основних школа и средњих школа, паркова, игралишта, цркви и црквених дворишта. 

 Prskanje komaraca u Novim Banovcima.jpg

На слици: Прскање комараца у Новим Бановцима

Препарати су токсични за пчеле, те jе потребно уклонити кошнице наjмање 5 км од наведених места третирања. Деjство препарата траjе 3 дана. Третман ће се извршити у складу са метеоролошким условима и стањем на терену. Уколико временске прилике буду непогодне, третман сузбиjања биће одложен.

За суботу 8. jуна наjављен jе третман сузбиjања одраслих форми комараца из ваздуха на териториjи општине Стара Пазова од 19 до 22 сата. Третман ће се извршити у складу са метеоролошким условима и стањем на терену, и биће обухваћена насељена места Стари Бановци, Нови Бановци, Судук и Белегиш. У истом периоду биће извршен и третман сузбиjања одраслих форми комараца са земље у насељеним местима Стара Пазова и Голубинци, Нова Пазова, Крњешевци и Воjка. Уколико временске прилике буду непогодне, третман сузбиjања биће одложен. Упозораваjу се пчелари, да су препарати токсични за пчеле, те jе потребно уклонити кошнице наjмање 5 км од наведених места третирања. Деjство препарата траjе 3 дана.

 

Tagovi

Komentari (0)