Пчела фест - Меленци

 

pcela fest.JPG 

"Пчела фест", Међународни Саjам пчеларства и опреме биће одржан 25.марта са почетком у 9:00 у Меленцима. Ову манифестациjу традиционално већ четири године организуjе Удружење пчелара "Русанда Меленци" а од прошле године jе укључена и Туристичка организациjа Зрењанин. Према речима Милана Попова, председника Удружења  очекуjе нас преко 60 учесника из наше земље и иностранства. Традиционално, ту су гости из Румуниjе, затим из Црне Горе, Хрватске и Херцеговине. 

 

"Очекуjемо преко 2000 посетилаца на централном тргу коjи ће имати прилику да погледаjу и купе пчеларску опрему, производе од меда, затим производе домаће радиности и да погледаjу такмичење у жићењу радова.

 pcelar.JPG

У Дому културе у Меленцима свечано отварање ће бити у 11:00 након резања колача после литургиjе у центру. Што се тиче програма ту ће наступити КУД "Меленци" и деца из вртића  са своjим програмом, затим ће  о пчелињим производима у исхрани и њиховоj  лековитости говорити др Живка Влаjковић. После ње ће стручно предавање  намењено пчеларима одржати проф. др Иван Пихлер." каже МИлан Попов. 

 

Кума имена манифестациjе "Пчела фест" Весна Бугарин, сарадник за промоциjу и развоj туризма Туристичке организациjе, истакла jе да jе ово афирмациjа руралног туризма коjи jе све популарниjи код нас. Посетиоци ће имати прилику да упознаjу и Бању Русанду као и фолклор и старе занате. 

 organizatori.JPG

Зрењанци ће у недељу  захваљуjући сарадњи "Туристичке организациjе" и "Железницама Србиjе" моћи бесплатно возом да оду за Меленце. Воз креће у 07:30  са главне железничке станице. По доласку ће прво обићи Бању Русанду а потом се наставља дружење на Саjму." изjавио jе приликом посете Меленцима Jарослав Стеванов, сарадник за туризам ТО "Зрењанин". 

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести