ПАРТИЗАН ЕКИПНИ ПОБЕДНИК ШАМПИОНАТА СРБИJЕ НА ЕРГОМЕТРИМА

Веслачи и веслачице Партизана триjумфовалли су у екипноj конкуренциjи на данас одржаном Првенству Србиjе на ергометрима у Зрењанину. Национални шампионат изузетно успешно jе организовао Веслачки савез Србиjе заjедно са ВК Бегеj 1883 и ВК Зренеx 1995, уз огромну подршку града Зрењанина и Министарства омладине и спорта.

 

2020-02-01 PS na ergometrima, Zrenjanin (22)-min.jpg

У сjаjноj атмосфери, уз доста узвика бодрења и гласно навиjање, наши наjбољи веслачи и веслачице у свим категориjама одрадили су своjе прве такмичарске битке у 2020. години. Наjвише успеха у обе конкуренциjе имали су црно-бели - у мушкоj конкуренциjи освоjили су 85 бодова, у женскоj 20 - што jе Партизану, са укупним скором од 105 бодова, донело и прво место у екипном пласману.

 2020-02-01 PS na ergometrima, Zrenjanin (7)-min.jpg

Селектор Небоjша Илић будно jе пратио наступ сениора (Фото: ВСС)

Партизан jе тако постао први шампион по новом бодовању клубова за укупног победника Првенства Србиjе на ергометрима, оставивши иза себе на другом месту такмичаре Смедерева, коjи су освоjили 51 бод (мушкарци 33, жене 18) и на трећем месту Црвену звезду са освоjених 37 бодова (мушкарци 22, жене 15.

Што се тиче поjединачних пласмана наших наjбољих такмичара, у мушкоj сениорскоj конкуренциjи, међу десеторицом веслача, очекивано jе наjбољи резултат остварио Милош Васић из Партизана, са временом 5:50,0 минута. Васић jе био бржи од другопласираног колеге из клуба Александра Беђика за 3,2 секунде, а од трећепласираног Александра Филиповића из Смедерева за 3,5 секунди.

 2020-02-01 PS na ergometrima, Zrenjanin (39)-min.jpg

Жестоки окршаjи на такмичењу у Зрењанину (Фото: ВСС)

У конкуренциjи сениорки веслале су само Jована Арсић из Црвене звезде и Милица Водогаз из Графичара. Jована jе зауставила штоперицу на 6:46,3 минута, док jе Милица деоницу превеслала за 7:08,3 минута.

 

Tagovi

Komentari (0)