Песма Караконџула химна карантина

Бора Ескић написао jе „Караконџулу“, песму чиjи назив можда не асоцира на љубав. Упркос томе, последњих дана ова духовита нумера не излази из главе хиљадама људи. Након приказивања кратког кућног видеа ове песме у jедноj познатоj емисиjи, многи су пожелели да jе послушаjу целу, а убрзо су добили могућност не само да jе чуjу, већ и да погледаjу аутентичан спот.

2-min.jpg 

 „Идеjа за песму дошла ми jе током свирања са двоjицом приjатеља. Кренуо сам да певушим мелодиjу и одмах смо се заразили. Касниjе сам завршио текст и схватио да би требало да снимим целу ствар. Задржао сам минималистички приступ, и мислим да се осећа позитивна енергиjа, као и непосредност у песми. Реакциjе људи су феноменалне“, рекао jе Бора Ескић, аутор „Караконџуле“.

 3-min.jpg

Песма jе снимљена спонтано, у кућним условима. Идеjа jе била да се задржи утисак „живе“ свирке. Спот jе колекциjа интересантних видео клипова коjе су Борини приjатељи снимили у карантину.

 5-min.JPG

Бора Ескић (32) jе музичар из Београда. Преко осам година свира гитару по улицама Србиjе и Европе, као и по броjним локалима. Тренутно наступа сваке суботе из своjе собе преко своjе Фацебоок странице и Yоутубеканала. Поред музике, бави се и писањем. Управо завршава први роман инспирисан своjим путовањима.

 

Спот можете видети на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=-IyedGn3sj0

Песма „Гренланд“

https://www.youtube.com/watch?v=gut5lp32jEg

 

Борин фацебоок профил:

https://www.facebook.com/boraeskic/

 

Аутори фотографиjа:

Фотографиjу бр 2 направио jе Алеx Дмитровић

https://www.facebook.com/alex.dmitrovic.images/

Фотографиjе бр 4 и 5 су дело Фабрике фотографа

https://www.facebook.com/fabrikafotografa/

Tagovi

Komentari (0)