Пакети помоћи за пензионере

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање позива све кориснике најнижих пензија да се пријаве на Конкурс за доделу пакета помоћи. Ко све може да се пријави и који услови морају бити испуњени, сазнаћете у прилогу који следи.

 Penzionerke.jpg

Пензионери са пребивалиштем на територији општине Стара Пазова чији је износ пензије мањи од 15.113 динара имају право на једнократну материјалну помоћ у виду пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену. 

Верица Шабан, секретар општинске организације пензионера Стара Пазова каже да су пензионери дужни да предају Захтев локалним, месним удружењима пензионера ид а се пријаве са личном картом и одреском последњег чека од пензије. На пример, у Старој Пазови се то ради у објекту у парку код Горана Лазића. У свим осталим местима у општини свако у свом удружењу пензионера без обзира да ли су чланови или не.

Предност на ранг листи имаће самохрани корисник или корисник у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија. Такође се у обзир узимају и навршене године живота корисника односно предност ће имати старији корисници пензија.

Локална удружења пензионера ће прво објавити прелиминарне ранг-листе на својим огласним таблама. Пензионери који су конкурисали, имаће право на приговор – до осам дана. Након што прође рок за приговоре и утврђивање навода евентуалних приговора, биће објављена на огласној табли локалног удружења и коначна ранг листа.

Сви пакети из ове солидарне помоћи биће унифицирани. Њихова вредност зависи од средстава које буде издвојио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Tagovi

Komentari (0)