ПОжаревац: Посао за још 200 радника у компанији Еколукс

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић обишао је производни погон компаније Еколукс која се бави рециклажом пластике.

Кинеско – Белгијска компанија пре неких годину дана инвестирала је и  закупила око 15 хиљада квадратних метара хале у некадашњој „Шећерани“. Ова компанија до сада је инвестирала око 5 милиона евра у покретање производње у Пожаревцу. За Пожаревац је ова фирма веома значајна из једноставног разлога што ће помоћи да се рециклажа пластике значајно унапреди и у Пожаревцу и у Србији, и смањи загађење животне средине.

 

STE_0026-min.jpg

Градоначелник је овом приликом истакао да је Еколукс значајан због запошљавања нових радника. Фирма тренутно има око 100 запослених, а има потребу за још 200 радника. Реч је о радницима без квалификација, који спадају у категорију тешко запошљивих. Таквих радника је и највише на листи Националне службе за запошљавање, око 35%, и очекујемо да  када Еколукс буде радио пуним капацитетом, број најтеже запошљивих радника у Пожаревцу значајно опадне. Поред тога, ова компанија има потребе и за запошљавањем обучених радника техничке струке, пре свега машинских техничара. Спасовић је истакао да град оправдава разлог зашто је купљен овај простор код шећеране и да се куповина исплатила зато што Еколукс плаћа закуп са једне стране а са друге кроз порезе за доприносе запослених се пуни градска каса. Ова компанија послује по свим еколошким стандардима по такозвној зеленој технологији.

Директор Еколукса Јулин Ванг (Yulin Wang) каже да је Пожаревац одлично место за инвестирање и захвалио се градоначелнику и његовом тиму на сарадњи. Он је рекао да ће компанија наставити да шири своје пословање али да ће и фирмама из Кине и западне Европе препоручити Пожаревац за инвестиције и да ће их довести да виде овај простор. Ванг је још једном позвао све људе који желе да раде да се пријаве за посао пошто им је потребно 200 људи, плата је већа од минималне зараде ко пребаци норму биће додатно стимулисан, плаћен је превоз, радници треће смене су 20 одсто више плаћени.

Tagovi

Komentari (0)