ПОЗОРИШНА СЦЕНА НИША

,,Како смо спремали Госпођу министарку“, гостује у Нишу

Народно позориште Пирот, гостује у суботу, 20. фебруара са представом, „Како смо спремали Госпођу министарку“, са почетком у 18 сати. Адаптацију и режију чувене Нушићеве комедије, урадио је драматург и театролог  Спасоје Ж. Миловановић.

niško_pozorište.jpg

Представа је премијерно изведена на сцени пиротског позоришта у октобру, прошле године, а ово ће бити прилика и за позоришну публику у Нишу, да је види на позоришној сцени.

Ауторску екипу чине, поред редитеља  и  сценограф и костимограф, Катарина Филиповић, музику је радио Стефан Филиповић, кореограф Даница Ничић, а волакни педагог је Анита Николић.

У представи играју глумци пиротског позоришта: Зоран Живковић, Александар Радуловић, Александра Стојановић, Наталија Гелебан, Милан Наков, Данијела Ивановић, Даница Митић, Александар Алексић и Маријана Живковић.

„Цитати и аутоцитати чине основну структуру текста представе. Она је нагомилано унутар и изван позоришно искуство сваког њеног дела. Отуда је наша представа ништа друго до скроман допринос развоју теорије и праксе позоришне уметности овде и сада и последице – однедавног“- каже Миловановић.

Улазнице су у продаји на благани позоришта по цени од 500 динара, док је за студенте и пензионере цена 400 динара.

 

Представа ,,Власт и њена опoзиција“ гостује у Краљевачком позоришту

 Vlast-i-njena-opozicija.jpg

Народно позориште Ниш гостоваће 20. fебруара у 19 часова у Краљевачком позоришту, са представом ,,Власт и њена опoзиција“, по тексту Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина.

Како редитељ каже, ова представа је настала из презира према нашој политичкој стварности, у којој су интелектуалци постали сиротиња, а неморални власт. Зато је у представи један од највећих проблема власти како да пазари квалитетну и борбе достојну опозицију, коју ће подржати јавно мњење. С друге стране су слободоумни, мислећи, непоткупљиви интелектуалци на рубу егзистенције, који се нису продали зато што нико није ни покушао да их купи. А шта се догоди кад се понуди права цена, горка је комедија којом се бави ова представа.

Поред режије, Егон Савин потписује и избор музике, а ауторску екипу чине и Марија Калабић – сценографија и Биљана Крстић – костимографија.

У представи играју: Александар Михаиловић, Дејан Цицмиловић, Александар Маринковић, Јасминка Хоџић и Нађа Недовић Текиндер.

 

 

Tagovi

Komentari (0)