ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА

Председница Општине Ирена Славковић потписала је данас, у Министарству за бригу о селу, уговоре о куповини сеоских кућа. На републичком Конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом одобрена је куповина три куће у новокнежевачкој Општини. Тако да су данас уговоре потписале и породице Олгице и Србољуба Новаковића из Ђале, Косана Петровић (самохрана мајка) из Банатског Аранђелова и Милорада и Јелице Перлић из Сигета (који купују кућу у Банатском Аранђелову).

-Овај програм Министарства за бригу о селу је порука да смо као друштво решени да оживљавамо села и улажемо у њихов опстанак кроз помоћ младима да тамо живе, поручује председница Славковић.- Позивам младе брачне парове из наше Општине  да у наредној години прате конкурс и остваре своје планове да стекну нови кров над главом.

Министарство је младим брачним паровима, који немају више од 45 година,  одобравало највише 1,2 милиона динара по објекту. Милораду Перлићу је одобрено 812.050 динара, Олгици Новаковић 1.097.550 динара и Косани Петровић – 1.024.000 динара.

Више фотографија на званичној Фејсбук страници Општине Нови Кнежевац

DSC_2505-1024x683.jpg

Komentari (0)