ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ

20. 10. ове године, у Новом Саду, у присуству председника Владе Војводине Игора Мировића, потписан је уговор за изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу. Овај вишегодишњи пројекат вредан је 638,7 милиона динара и биће финансиран из покрајинског буџета. Уговор су потписали председник Општине Нови Кнежевац др Радован Уверић и директор компаније „Интек“, која је извођач радоваНенад Огњановић. Потписивању уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

POTPISIVANJE UGOVORA.jpeg

– Са великим задовољством желим да обавестим јавност да ће у наредних неколико недеља почети изградња спортскехале у Општини Нови Кнежевац, рекао је премијер Мировић. Тај посао биће финансиран средствима покрајинске владе, уз велику подршку Општине Нови Кнежевац и уз рад мојих сарадника из Управе за капитална улагања и верујем – уз предстојећи труд извођача. Успећемо да у Новом Кнежевцу направимо једну лепу халу капацитета 450 места, величине готово 2.300 квадратних метара, која ће имати услове за одвијање такмичења у великом броју спортова. Нови Кнежевац је мала општина, мала средина, али управо смо и због тога (имајући у виду да је једна од ретких општина у Војводини која нема халу) донели одлуку да кренемо у овај посао, да би млади људи, спортисти у бројним спортским клубовима и удружењима могли да искористе халу, да остану у Новом Кнежевцу. Остаје да у наредним годинама припремимо овакву, или сличну, инвестицију у општинама Тител и Сремски Карловци и тиме би готово разрешили питање изградње спортских хала у свим општинама на територији Војводине.

Ми смо више година припремали ову инвестицију, било је непознаница и око локације и око концепта хале, али усагласили смо и концепт и локацију, припремили пројекат и процедуру и надамо се почетку радова у наредних неколико недеља, нагласио је МировићРок за завршетак тог посла је 600 дана, посао ће се финансирати три године према нашем плану, али очекујемо да за мање од две године хала буде завршена и буде стављена у употребу и у функцију пре свега бројним спортским клубовима и младима на територији Општине Нови Кнежевац.

Председник Мировић је подсетио да је у нашој Општини, из покрајинског буџета, до сада реконструисана водоводна мрежа и вртић у Обилићеву, а саниран је и Дом Културе, док је у припреми велика инвестиција када је реч о наводњавању, као једном од великих проблема у Војводини. Према његовој најави припремају се и други бројни пројекти у Општини Нови Кнежевац и другим локалним самоуправама.

Председник Општине др Радован Уверић се том приликом захвалио председнику Покрајинске владе и директору Управе на капитална улагања на средствима која су издвојили да би Нови Кнежевац коначно добио спортску халу.

-Нови Кнежевац спада у мали број општина које до сада нису имале спортску халу, а имамо велики број спортских клубова, рекреативаца и деце која су заинтересована за коришћење те хале, рекао је председник Уверић.  У сваком случају мислим да ће хала испунити свој циљ, да ће бити попуњена и надам се да ће спортску халу добити и друге општине који нису до сада имале халу. Ми на овом пројекту радимо већ дуже времена. Био је и један неуспешан покушај, али овога пута сам сигуран да ће све бити у реду. Данас смо потписали уговоре са извођачем и очекујем да у предвиђеном року хала буде завршена на задовољство свих нас.

 

 

Tagovi

Komentari (0)