ПОМОЋНИК ПОКРАЈИНСКОГ СЕКЕРАТАРА ЗА СОЦИЈАЛНУ ПОЛИТИКУ РАДОШ ПЕЈОВИЋ ПОСЕТИО НОВИ КНЕЖЕВАЦ

Помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Радош Пејовић посетио је данас Нови Кнежевац и са замеником председника Општине Дејаном Јанчићем, начелником Севернобанатског округа Миливојем Лињачким и в.д. директорком Центра за социјални рад Катарином Павлов, разговарао о демографској стратегији и популационој политици. У оквиру радне посете, Радош Пејовић је упознаои хранитељску породицу Перлић у Новом Кнежевцу.

Захвалио бих се помоћнику секретара  Пејовићу и начелнику Лињачком на посети и конструктивном и добром састанку, рекао је Дејан Јанчић . – Договорили смо се да ћемо значајно повећати нека средства, у договору са председником Општине, који излази у сусрет свему што би побољшало демографску слику наше општине. Сигурно ћемо повећати средства за рођење првог детета, као што сваке године повећавамо средства за свако рођено дете. Наставићемо тај тренд повећања.

Заменик председник Јанчић истиче да у нашој Општини има 15 хранитељских породица и да је то веома одговоран посао.

Према речима помоћника секретара Радоша Пејовића био је то први, иницијални састанак у Општини Нови Кнежевац, малој општини, са малим бојем становника, али и Општиникоја има озбиљан потенцијал да унапреди  породицу.

Постојале су и постоје пронаталитетне мере у Општини Нови Кнежевац, рекао је Пејовић. Алиданас смо хтели да закључимо и да видимо на који начин можемо, још више, да помогнемо породицама које живе у овој општини, да би се родило што више деце – јер, у суштини, то је и најважније. Дошли смо до заједничког закључка да је најважније да се додатно стимулише рађање првог детета. У наредном периоду ће активности ићи у том смеру, да се појачају новчана средства за стимулацију рађања првог детета. Оно што смо још закључили  је да ће Општина додатно обратити пажњу на едукацију младих брачних парова, младих породица које тек формирају своја домаћинства, да их едукује у смислу стварања породичних фирми. Јер, то и јесте будућност малих општина као што је Нови Кнежевац, да се породице на одређени начин саме брину о себи, да им се помогне и у смислу едукације и у формирању тих породичних фирми, да би млади остали овде.

Радош Пејовић је нагласио да је пријатно изненађен породицом Јовановић (из Српског Крстура), која има осморо деце.

-Честитам им, јер то је за похвалу, рекао је Пејовић. – Имати осморо деце у овом периоду је велики подвиг и та породица слободно може да се назове херојем ове општине. Видим да су овде сви расположени да се демографска слика Новог Кнежевца побољша. Трудићу се да бар једном месечно, акотреба и више, будем у контакту са председником општинезамеником председника и начелником округа, који је показао изузетну озбиљност што се тиче демографије.

Tagovi

Komentari (0)