ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ДАНЕ БАСТА ПОСЕТИО НОВИ КНЕЖЕВАЦ: ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ КАЈАКАШКОГ КЛУБА

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Општине др Радован Уверић потписали су данас уговор за реконструкцију објекта Кајакашког клуба Обилић“ у Новом Кнежевца. Реч је о другој фази реконструкције, а Општина Нови Кнежевац суфинансира радове са 30 одстоНакон потписивања уговора, секретар Баста и председник Уверић су, са сарадницима, обишли објекат КК „Обилић“.

Изузетно је важно да радимо на спортској инфраструктури, рекао је том приликом покрајински секретар БастаУговор је вредан три милиона динара. Обезбедићемо одличне услове за држање и складиштење опреме клуба. Са председником смо разговарали и о неким другим темама, за даље улагање у спортску инфраструктуру. У Општини Нови Кнежевац увек имамо доброг партнера.

Уговор се односи на другу фазу реконструкције, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину је финансирао и прву фазу реконструкције која је завршена. По завршетку друге фазе радова Кајакашки клуб „Обилић“ ће имати све услове за рад током целе године.

-Нагласио бих да је Кајакашки клуб са дугом традицијом, овај објекат је изграђен 1974. године, а ово је прва реконструкција која ће обезбедити великом броју деце која тренирају – много, много боље услове, рекао је председник Уверић захваливши се покрајинском секретару на додељеним средствима-Поред тога што ће бити омогућеноскладиштење опреме клуба, у оквиру тога ће бити изграђена теретана, канцеларије, свлачионице и на тај начин ће Нови Кнежевац и КК „Обилић“ добити услове, за дуги низ година, да се тренинзи одвијају како је то и потребно.

Председник Уверић је изразио уверење да ће радови на другој фази реконструкције бити завршени током лета, када ће објекат бити и отворен.

Председница КК „Обилић“ Драгана Бајић истиче да клуб има 30 чланова, углавном пионира и кадета, који остварују добре резултате и у конкуренцији девојчица (појединачно) и дечака (у четверцу).

-Реконструкција објекта ће за нас значити много, јер у постојећим условима нисмо могли ни да примамо више чланова, зато што нисмо имали услове за рад током зиме, каже Драгана Бајић.

Десетогодишња Дуња Скајовски (која кајак тренира две године) очекује да ће у реновираним просторијама имати боље услове за рад и више тренинга. Скајовска је, иначе, у мини кајаку освојила златну медаљу на Првенству Војводине и сребрно одличје на Првенству Србије.

B1E02ABE-D795-4E5A-8DAA-8FC97CC23C13-1024x683.jpeg

Tagovi

Komentari (0)