ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ГАСИФИКАЦИЈИ СРПСКОГ КРСТУРА

Данас су у Српском Крстуру почели радови на гасификацији насеља. Извођач радова је фирма „Про монт“ из Новог Сада, а у наредном периоду биће гасификована сва насељена места у нашој Општини.

Веома сам срећна да данас, са почетком радова у Српском Крстуру, почиње реализација Програма гасификације натериторији Општине Нови Кнежевац (насеља ЂалаБанатско АранђеловоМајданПодлокањРабеСигетСрпски Крстур и Филић). На тај начин ће бити омогућено увођење гаса у свако, па и најмање насеље, односно домаћинство код нас. То је једна од најважнијих инвестиција у нашој Општини, коју ће у целости финансирати ЈП „Србија гас“ и држава Србија, без нашег учешћа. Наша обавеза је била издавање грађевинске дозволе и пружање логистичке подршке. Грађани ће по завршетку гасификације моћи да корсте најкомфорнији енергент, а инвеститорима ћемо понудити боље услове за отварање нових производних погона. Желим још да подсетим да је гасификација Новог Кнежевца завршена 1991. године, а од тада ништа није урађено. Коначно ће грађани свих насељених места моћи да користе најчистији енергент, што ће битно утицати и на заштиту животне средине. Извођачу радова, фирми „Про монт“ желим успешан рад.

Члан Савета МЗ „Српски Крстур“ Радован Јанчић је том приликом истакао да је реч о инвестицији која је добра за село и подсетио да је Програм гасификације усвојен на седници Скупштине општине одржаној 28. фебруара 2020. године.

-Инвеститор гасификације је ЈП „Србија гас“, односно држава Србије, подвукао је Јанчић.-Након гасификације Новог Кнежевца и житељи Српског Крстура ће моћи да користе гас, као алтернативни извор енергије. Надам се да ћемо, у склопу гасификације Србије, и ми имати могућност да се прикључимо на гасовод по цени од 780 евра, на 36 месеци, по домаћинству.

Више фотографија на званичној Фејсбук срраници Општине Нови Кнежевац

17BF28CA-7DA4-4F7B-A1BF-10E7EBE2047E-1024x767.jpeg

Komentari (0)