ПО ЧЕМУ ЋЕМО ПАМТИТИ 2019. ГОДИНУ

У години која се завршава Општина Инђија се може похвалити да је урадила огромне послове за унапређење квалитета живота грађана и побољшање привредног амбијента. С тим у вези, два догађаја су својим значајем превазишла све остале, а то је реализација пројекта асфалтирања апсолутно свих неасфалтираних улица на територији општине Инђија чији је почетак радова отворио председник Србије Александар Вучић, и долазак великог јапанског инвеститора Тојо тајерс који послује у оквиру Мицубиши корпорације.

 opstina 222.jpg

Једна од основних цивилизацијских норми 21. века јесте постојање асфалта у свим насељеним местима. На територији целе општине асфалтирано је 76 улица укупне дужине 46 километара. Вредност пројекта износила је 4 милиона евра и представља највећи грађевински подухват у овој години који је финансирала локална самоуправа. Средства су обезбеђена кредитом по каматној стопи 1.37% на годишњем нивоу, што представља убедљиво најнижу камату на банкарском тржишту. Враћање кредита је 5 година и то након 2 године грејс периода.

У наредном периоду завршиће се и асфалтирање пропуштених кракова појединих улица тако да Инђија постаје једна од ретких места у Србији која има све асфалтиране улице на целој територији општине.

У целој држави и региону одјекнула је као бомба вест да је чувени јапански инвеститор Тојо тајерс који послује у оквиру Мицубиши корпорације одлучио да своју прву фабрику у Европи гради у Србији, и то баш у Инђији. На парцели од 60 хектара инвеститор ће само у првој фази уложити 400 милиона евра, док је у коначној фази вредност преко милијарду евра, што представља једну од највећих инвестиција у целој држави.

Прилику за посао добиће преко 500 Инђинчана а како је најавио председник Вучић, просечна зарада биће виша него просечна, што ће значајно подићи стандард грађана општине Инђија. Са њеним пуним капацитетом ова инвестиција промениће значајно на боље привредну и економску слику не само Инђије, већ и региона.

Tagovi

Komentari (0)