ПОЈАЧАНА ИНСПЕКЦИЈСКА КОНТРОЛА ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ

Општину Нови Кнежевац је данас посетио Миливој Лињачки, начелник Севернобанатског округа, и о епидемиолошким мерама заштите од вируса корона разговарао са председником Општине др Радованом Уверићем, начелницом Општинске управе Маријом Матејин и комуналним инспектором Драганом Гајином.

-На данашњем састанку је договорено да се појача инспекцијска контрола на територији Општине Нови Кнежевац, каже председник Уверић. – Последњих десетак дана број оболелих се повећао и због тога ћемо појачати инспекцијску контролу. У Општини Нови Кнежевац до сада нисмо уводили ванредну ситуацију, надам се да нећемо ни у наредном период уводити сличне мере. Апеловао бих на грађане да се придржавају мера Владе Републике Србије и Кризног штаба, да се не опусте и да покушамо да смањимо број оболелих да не би довели до пооштравања мера, које нису жеља, али могу да буду потребне ако број оболелих настави да расте.

Према речима начелника Лињачког, од 28. октобра су начелници свих округа укључени у другачији вид контроле на терену због пандемије ковида 19. Укључене су републичке, покрајинске, окружне и општинске инспекције у свих шест општина на територији Севернобанатског округа. Обједињена је контрола терена, утврђен план и програм рада у зависности од броја оболелих. Пошто последњих десетак дана број оболелих расте и контрола је појачана, а са актуелном ситуацијом су упознати сви чиниоци управљања у општинама.

-Договорено је да ћемо у наредном периоду интензивније радити на терену како бисмо утицали да се зараза не шири, истиче Лињачки. -Искористио бих прилику да скренем пажњу свим становницима општине на одржавање физичке дистанце,  употребу заштитних маски и забрану окупљања. Имамо довољан број инспектора и, с обзиром на чињеницу да свака општина нема исти број трговинских и угоститељских објеката, допуњујемо се на терену.

Tagovi

Komentari (0)