Oтварање самосталне изложбе слика Миле Гвардиол

 26.11.2021. у 19х у Галериjи куће Воjновића (Ул. Цара Душана 3, Инђиjа) отварање тридесет друге самосталне изложбе слика Миле Гвардиол под називом “Quo vadis?”. У питању jе изложба слика великих димензиjа рађених у техници акрил на платну.

 Stepenice3, akril na platnu, 140x110cm, 2019..jpg

Нова сериjа слика, плодног ликовног опуса Миле Гвардиол, именована “Quo vadis”, као кључни мотив има степенице и потврђуjе фасцинираност ауторке за савремено, како у форми тако и у изражаjу. Биографски посматрано Мила jе представница средње генерациjе већ афирмисаних београдских визуелних уметника коjа jе у сталном преиспитивању ствари и односа из своjе наjближе околине. Она пре свега осећа а потом и преноси, у  различитим ликовним техникама, импресиjе из њоj блиског живота доводећи гледаоца пред одлуку. Урбани мотиви Милиних дела не само да фасцинираjу због своjе комплексности, грандиозности и димензиjа него и због магиjске моћи да нас опчине и уведу у слику тражећи од нас уцешће. Не можемо остати индиферентни, наш поглед увек нађе смер/правац или линиjу коjе ће наставити да прати до самих ивица платна, па и даље...”

Др. Миона Марта Марковић, академски сликар и историчар уметности

Мила Гвардиол jе рођена 1979. године у Београду. Дипломирала jе на Факултету примењених уметности у Београду где jе и докторирала на Универзитету уметности на Интердисциплинарним студиjама. Излагала jе на 31. самосталноj и преко 250 групних изложби у земљи и региону. Учесница jе међународних сликарских колониjа као и фестивала дигиталне уметности. Неколико пута jе награђивана за своj рад. РТС jе 2013. продуцирао документарну емисиjу о Милином ставралаштву под називом Гвардиол-Мила Гвардиол. Запослена jе у звању ванредног професора на Факултету за дигиталну продукциjу у Сремскоj Каменици и Факултету примењених уметности у Београду.

У прилогу Вам саљем текст из каталога, кратку уметничку биографиjу, неколико фотографиjа слика коjе ће бити изложене и позивницу.

Изложба ће бити отворена 0д 26.11-9.12.2021.

 

  

Мила Гвардиол

Visual Artist

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)