Oтварање 38. концертнe сезонe концертом српске и руске духовне музике

У четвртак, 3. oктoбрa 2019. године, у 18 сати, у Галерији САНУ свечано ће бити отворена 38. концертна сезона, концертом српске и руске духовне музике који ће извести Хор АКУД „Иво Лола Рибар“.

 lola (14).png

Галерија САНУ је јединствена установа у Србији која континуирано и интензивно даје могућност младим музичарима да наступају. Концерти ће се, према традицији Галерије, одржавати редовно сваког понедељка и четвртка, са почетком у 18 сати.

Улаз за посетиоце је слободан. Галерија је и за ову сезону припремила богат програм инструменталне и вокалнo-камерне, као и хорске музике. Као и до сада биће приређиване ауторске вечери композитора чланова САНУ у оквиру којих ће бити и понека премијера.

– Оно што ће бити ново ове сезоне јесу концерти предвиђени за сасвим младу публику односно за ђаке основних и средњих школа. Ово је заиста јединствена прилика да млади људи дођу у контакт са озбиљном музиком што је веома важно за доба у ком култура почиње да тоне и не даје младом нараштају довољно уметничких догађаја – рекао је академик Иван Јевтић, уредник музичког програма Галерије САНУ.

 

 

Драгана Младеновић

Односи с јавношћу САНУ

Tagovi

Komentari (0)