Након Марибора, Филхармониjа иде у Дортмунд

Прво гостовање Београдске филхармониjе након пандемиjе, заказано jе за 15. маj у Марибору у сали Унион.  Заjедно са виолончелистом Нареком Хакназариjаном и диригентом Хауардом Грифитсом, Филхармониjа ће први пут наступити у овом граду у организациjи Народног дома из Марибору.  

 haknazarijan i grifits.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Након београдског концерта на Коларцу са истим уметницима, Београдска филхармониjа поново наступа у региону. Дугогодишњи сарадник оркестра, диригент Хауард Грифитис и врхунски виолончелиста Нарек Хакназариjан изводе богат концертни репертоар. Програм отвара „Бура“ Чаjковског, потом виолончелиста изводи Рококо вариjациjе истог композитора, а финале jе уз Дворжакову Симфониjу броj 7. 

 narek haknazarijan.jpg

Фото: Марко Ђоковић

„Обожавам оркестар Београдске филхармониjе и jако сам радостан што му се поново враћам. Увек поносно представљам своjу Jермениjу и веома радо долазим у Србиjу. Сматрам да су нам менталитети веома слични уз карактеристичну страственост и непосредност. Након концерта коjи вечерас имамо на Коларцу идемо заjедно у Словениjу у коjоj никад нисам био. Увек ме занима та промена енергиjе коjу диктира простор, а Београдска филхармониjа jе оркестар коjи jе увек спреман за нешто ново и неочекивано“, рекао jе Нарек Хакназариjан.

 

Концертне сезоне Народног дома из Марибора карактеришу реномирана имена, па су тако и ову обележили уметници попут Сергеjа Крилова и Jулиjана Рахлина, као и оркестри Падове и Венециjе. Након мариборског концерта, Филхармониjу очекуjе jош jедно путовање у Дортмунд у jуну, где ће бити почетак мегаломанског проjекта „Бетовен маратон“ чиjе ће финале бити у Новом Саду, 26. jуна 2022.

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)