На подручју општине Мали Зворник због Корона вируса превентивно забрањен рад угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, кладионица и играоница

По препоруци Завода за Јавно здравље из Шапца, због актуелне епидемиолошке ситуације и прилива људи из земаља са високом трансмисијом вируса COVID - 19, на територији Мачванског управног округа, Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник на седници у суботу, 21. марта, донео је наредбу о забрани рада, до даљег, свих угоститељских објеката на подручју општине, изузев оних који пружају услуге смештаја и преноћишта. 

stab 07.jpg 

У Малом Зворнику од суботе рад је забрањен и фризерским и козметичким салонима, кладионицама, играоницама и другим објектима у којима се приређују забавне игре. 

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Мали Зворник Зоран Јевтић саопштио је да наредба о забрани рада наведених објеката ступа на снагу одмах након доношења, односно непосредно након објављивања на званичном интернет сајту општине, на адреси www.malizvornik.rs. 

Малопродајним трговинским објектима наложено је да радно време организују у складу са препорукама Привредне коморе Србије, према којима рад са потрошачима у трговинама, током ванредног стања, треба да се одвија од понедељка до суботе, од 07 до 18 часова, а недељом од 08 до 18 часова. 

Недељом од 04 до 07 часова продавнице су у обавези да обезбеде рад искључиво за лица од 65 година и старија. 

Истовремено, трговинским радњама на подручју малозворничке општине наложено је да, у најкраћем року, у току дана, локалној самоуправи доставе планирани распоред радног времена током седмице, усклађен са наведеним препорукама Привредне коморе Србије. 

О предвиђеном распореду рада малопродајних трговинских објеката на подручју општине локална самоуправа грађане ће обавестити путем општинског сајта, друштвених мрежа, огласних табли у месним заједницама, као и преко Савета месних заједница. 

Скупштинама станара општински Штаб за ванредне ситуације наложио је да, током ванредног стања, врше појачану дезинфекцију заједничких просторија. 

Ради спречавања ширења Корона вируса, наредбом Штаба, на подручју општине Мали Зворник, до даљег, забрањени су сви верски обреди, посебно освећење водице. 

Обреди опела, крштења и склапања брака дозвољени су у присуству само чланова породице, уз поштовање опште забране окупљања на јавним отвореним и затвореним просторима, тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра и да на површини од четири квадратна метра не буде више од једног лица. 

Члановима породице сматрају се деца, унуци, брачни супружници, браћа и сестре, њихови супружници и деца. 

На подручју општине Мали Зворник од суботе, 21. марта, током ванредног стања, у циљу спречавања ширења Корона вируса, забрањена је и сва улична продаја, односно сваки облик трговине који се врши врши ван објеката предвиђених за ту намену. 

Љиљана Ристановић

stab 08.jpg

Наредба Штаба за ВС: Забрана кретања

Наредба Штаба за ВС: Угоститељским објектима и фризерским, козметичким салонима и објектима за игру

Наредба Штаба за ВС: Стамбеним заједницама и управницима стамбених заједница

Наредба Штаба за ВС: Пијачна продаја и продаја ван објеката

Наредба Штаба за ВС: Радно време трговинских објеката

Наредба Штаба за ВС: Вршење верских обреда

Дежурни трговински објекти за снабдевање старијих лица у недељу 22. марта од 4 до 7 часова

Tagovi

Komentari (0)