Новопазовчани, Војчани и Крњешевчани избацили кабасти отпад

Један од главних разлога стварања дивљих депонија је бацање тзв. кабастог смећа. Ове ствари постају вишак нарочито у пролеће И јесен након зимских, односно летњих великих спремања. Стога се у Старој Пазови сваког пролећа И јесени организује одношење овог кабастог смећа како неби завршило на некој дивљој депонији.

 Kabasti otpad.jpg

У старопазовачкој општини прве суботе у новембру започела је јесења акција одношења кабастог отпада који често завршава поред контејнера или на дивљим депонијама, а свест грађана у овом делу Срема о одлагању овог отпада у последње време све је већа.

Два пута годишње, с пролећа и с јесени, мештани свих 10 насеља старопазовачке општине имају прилику да изнесу кабасти отад испред својих кућа, а радници надлежног ЈКП „Чистоћа“ потпуно бесплатно односе исти.

Прве суботе у новембру мештани Нове Пазове, Војке и Крњешеваца имали су прилику да одложе ову врсту отпада. Јесења акција одношења кабастог отпада наствља се следеће суботе 9. овембра када ће бити спроведена у Старој Пазови и Голубинцима, док је за 16. Новембар планирана у Старим и Новим Бановцима и насељу Бановци Дунав.

Tagovi

Komentari (0)