Новопазовчани дали крв

Новопазовчани су исказали хуманост и одазвали се у солидном броју на данашњој акцији добровољног давања крви, која се одржала у сали основне школе „Растко Немањић Свети Сава“ у Новој Пазови у сарадњи са Црвеним крстом Стара Пазова, Основном организацијом Црвеног крста Нова Пазова и Заводом за трансфузију крви Војводине.

На данашњој акцији прикупљено је 44. јединице крви, одазвао се 51 добровољни давалац, а седморо је одбијено из здравствених разлога. Због велике потрошње крви и тренутно настале ситуације са Корона вирусом у нашој земљи у дефициту су све крвне групе, а нарочито 0 и А са РХ негативним фактором.

 Davanje krvi.jpg

Приликом организације поштоване су све процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса и ширења вируса у скалду са прописима и донетим мерама.

Пре саме акције вршила се дезинфекција просторије и радних површина у којој се одвијала акција, дезобаријера била је испред уласка у салу где су даваоци пре уласка морали да дезинфикују своју обућу, а по завршетку акције вршила се поновна дезинфекција површина. Волонтери и запослени у Црвеном крсту користили су заштитна средства и имали су одговарајућу заштитну опрему, као и екипа Завода.

Присутни из Црвеног крста и Завода за трансфузију крви Војводине захвалили су се свим хумаим суграђанима који су данас донирали крв и апеловали на грађане који су у могућности да помогну једни другима и да на следећим акцијама било ванредним или редовним донирају крв и на тај начин спасу животе.

Како је један давалац рекао „Када дајете крв- дајете: још један рођендан, још једну годишњицу, још један осмех, још један загрљај, још једну шансу“. Дајте крв и помозите свима којима је та помоћ потребна.

Tagovi

Komentari (0)