Ново злато за Микеца, Вукоjевићева погодила сребро

ОРАН, 1.jул (ССС) – После три такмичарска дана стрељачког турнира на Медитеранским играма у Орану српски стрелци на конту имаjу чак четири одличjа.

 Mikec_drugo_zlato Foto SSS (2).jpg

Данас су до медаља дошли Дамир Микец и Теодора Вукоjевић.

Микец, коjи jе пре два дана триjумфовао у такмичењу микс парова пиштољем, у тиму са Зораном Аруновић, jе данас дошао до злата ваздушним пиштољем у поjединачноj конкуренциjи.

 Teodora_Vukojevic_Oran_proglasenje (1) Foto SSS.jpg

Европска шампионка ваздушном пушком Теодора Вукоjевић окитила се сребром овим оружjем. Србиjу jе у надметању дама ваздушном пушком представљала и Андреа Арсовић, коjа се пласирала на 11. место.

Микец jе био jедан од главних претендената за титулу шампиона Средоземља пиштољем. У квалификациjама jе доминирао , био jе убедљиво наjпрецизниjи са 585 кругова. Прву фазу финала завршио jе на другоj позициjи са пола круга заостатка за Турчином Исмаилом Келешом, али и са великом предношћу над трећепласираним Луком Тескониjем (Италиjа).

Vazdusna_puska_zene Foto SSS.jpg 

Олимпиjски вицешампион jе блистао у мечу за злато и Келеша савладао 16:8 у поенима,. Микец jе повео са 8:4, Турчин изjедначио на 8:8, али Микец jе потом био успешниjи у четири сериjе за редом, па па ће се кући из Орана вратити са два злата око врата.

 -Након овог финала коjе jе било веома тешко, мало сам и заплакао од среће, jер jе ово за мене веома емотивно. Медитеранске игре су моjе омиљено такмичење и немам речи коjима бих могао да опишем како се осећам. Конкуренциjа jе била веома добра. Нисам добро почео, па сам се до краjа финала трудио да надокнадим заостатак, веровао сам у себе. Срећан сам што jе Србиjа, захваљуjући овом резултату, стигла до jош jедне златне медаље. Остаjе ми да сада навиjам за моjе колеге да jош увећаjу биланс медаља за Србиjу – казао jе Микец.

Вукоjевићева jе пласман у финале обезбедила у самоj завршници квалификациjа. Последњим хицем jе „убила“ 10,6 кругова и попела се на осмо место, са само 0,1 кругом предности испред

Италиjанке Мартине Зивиjани, коjа jе остала пред вратима финала.

У финалу jе одскочила Ошен Милер, коjа jе у првоj фази борбе за медаље погодила 263,6 кругова. Вукоjевићева jе забележила 261,0,  или jедан више од трећепласиране Живе Дворшак (Словениjа) и пласирала се у меч за злато са Францускињом.

Дуел за златну медаљу био jе реприза меча за титулу на Првенству Европе одржаном у Хамару у марту. Тада jе Вукоjевићева победила Милерову 17:11. Оваj пут се Францускиња реванширала, триjумфовала са 16:6, али и наша репрезентативка, коjа jе jош увек jуниорка има пуно разлога за задовољство. То jе потврдила и у изjави за ОКС: 

-Након квалификациjа где сам jедва ушла у финале, веома сам задовољна овом сребрном медаљом. Борба jе била жестока, обзиром да се Мулер и jа познаjемо jош са Европског првенства и да jе то била моjа противница и на том такмичењу. Прошли пут сам jа успела да освоjим злато, а сада jе то урадила она, тако да се надам да ћемо се jош сусретати у неким будућим финалима великих такмичења.

 

Ваздушни пиштољ, мушкарци, пласман: 1. Дамир Микец (Србиjа), 2. Исмаил Келеш (Турска), 3. Лука Тескони (Италиjа).

Финале – Прва фаза: 1. Келеш 249,5, 2. Микец 249,0, 3. Тескони 247,4... Меч за злато: Микец – Келеш 16:8

Квалификациjе: 1. Микец 585, 2. Фуке (Француска 578, 3. Келеш (Турска) 576... 

Ваздушна пушка, жене, пласман: 1. Ошен Милер (Француска), 2. Теодора Вукоjевић (Србиjа), 3. Жива Дворшак (Словениjа).

Финале – Прва фаза: 1. Милер 263,3, 2. Вукоjевић 261,0, 3. Дворшак 260,0... Меч за злато: Милер – Вукоjевић 16:6.

Квалификациjе: 1. Мартинез (Шпаниjа) 630,6, 2. Ћекарело (Италиjа) 629,9, 3. Милер 628,2... 8. Вукоjевић 626,5... 11. Андреа Арсовић 624,5...

Tagovi

Komentari (0)