Ново улагање на стадиону "1. мај"

Фудбалери "1. маја" у суботу очекује деби у "Српској лиги - Војводина". Румљани ће на свом стадиону, од 17 часова, угостити "Козару" из Банатског Великог Села.

 

prvimajfasadaradovi19d_590_393_100.jpg 

Како би румски клуб испунио стандарде за такмичење у "Српској лиги - Војводина", Општина Рума је овог лета финансирала комплетно унутрашње реновирање свлачионица и просторија унутар објекта на стадиону, а ове седмице се завршавају радови на уређењу спољне фасаде, вредни милион динара.

Председник Општине Рума Слађан Манчић данас је, са најближим сарадницима, обишао радове на стадиону "1. маја" и том приликом одржао неформални састанак са представницима управе румског трећелигаша.

"Излазимо у сусрет "1. мају", јер је ово клуб који ће сада да репрезентује наш град у вишем рангу такмичења. Поред радова на објекту, помоћи ћемо и да се ова ограда око терена и све друго што је неопходно уреди и дотера. Не верујем да ћемо све моћи да решимо до првог кола, али наравно да ћемо у току ове такмичарске полусезоне многе ствари овде променити. Ја се надам да ће и људи из управе, који видим имају вољу, енергију, дати свој максимални допринос и да ћемо са утакмица у Руми послати праву слику нашег града, који се и привредно, инфраструктурно и спорстки развија", рекао је Манчић.

Дугогодишњи румски фудбалски радник и актуелни председник ФК "1. мај" Слободан Милосављевић истиче да су клупске амбиције за наредну такмичарску сезону највише могуће, те да подршка локалне самоуправе никада није била већа.

"Мало смо каснили са радовима, јер је дошло до реорганизације у клубу. Ми смо нова управа, а захвалио бих сестарој управи што је изборила овај пласман, за две године две лиге, то је историјски успех. Честитам тим људима. Морам напоменути, пошто сам дуго у фудбалу, да никад локална самоуправа није помагала фудбалу као сад. Само на овом стадиону, у непуних годину дана, су постављени рефлектори, урађене су свлачионице, купатила, сада се ради фасада, планирамо клупе за резервне играче, урадили смо нову канцеларију за судије и уз све то добили смо велику финансијску помоћ Општине Рума, што је јако битно пошто је ова лига јако скупа", напомиње Милосављевић.

Што се тиче најављених радова на изградњи трибина на стадиону "1. маја", председник Манчић је још напоменуо да је уговор са извођачем потписан, да је извођачу уплаћен и аванс и да очекује да ће румски фудбалски клуб добити трибине какве заслужује.

"Што се тиче трибина ту је све готово, уплаћен аванс извођачу, све је завршено. Чујем да има проблема конкретно са извођачем који одлази у пензију, међутим, уговор је потписан и мислим да ће људи из локалне администрације превазићи тај проблем са извођачем. Радови коштају око четири и по милиона динара. Већ у суботу се очекује овде велики број гледалаца, те су нове трибине и те како потребне на овом стадиону", закључио је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)