Нови производни погони су најбољи показатељ тренутног привредног развоја румске општине

Производне и извозно оријентисане - новоотворене фабрике у нашој општини дају замајац румској привреди, а бенефите имају не само радници који у њима раде и Општина Рума, која убира порез на зараде и на имовину, већ и Република Србија, која приходује од извоза.

 kraljevciulazuselo2019.jpg

 

Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да поједине компаније готово стопроцентно своје производе пласирају на инострано тржиште, као и да су у прошлој години приходовале више десетина милиона евра.

"Повољно пословно окружење у нашој општини најбоље се огледа у проширењу производних погона бројних домаћих и иностраних компанија. Реализују се и нове инвестиције попут фабрике у Краљевцима, где ће се фирма "Комерц мали" бавити бетонским челиком. Дакле, отварају се нова радна места, упошљавају се нови људи из наше, околних општина, па чак и унутрашњости. То је добро. Значајaн део радника из унутрашњости станује у Руми, што је такође добро, јер овде и троше свој новац и доприносе развоју наше општине", изјавио је Манчић.

predsednikmancicgkinv-200x299.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председник Манчић је казао да је изградња нових фабрика компанија "Dag Co" и "Afrodite mode colection" у индустријској зони "Запад"("Румен") завршена, да су радници и машине већ у новим халама, а да се приводи крају уређење приступних путева и паркинг простора.

"Једна компанија је најавила запошљавање 100 нових радника, друга 50. У Краљевцима је хала изграђена и у току су радови на управној згради фирме "Комерц мали". "Каблекс" у Платичеву гради два пута већу халу тик уз постојећу, у којој већ ради 200 радница. У Руми "Албон" је кренуо у фазу проширења. У току је доградња магацинског простора, а компанија планира и изградњу друге фабрике која би упослила нових 250 људи. Тренутно су и у преговорима са Развојном агенцијом Србије за добијање подстицајних средства", казао је Манчић и напоменуо да је оправданост државних субвенција најбоље уочљива на примеру компаније "Хачинсон" у Руми.

"Када је 2015. године "Хачинсон" отварао први погон уз субвенције од 1.950.000 евра уговорна обавезна је била да запосле 200 радника, а они су запослили преко 1.300 људи. Сами, без субвенција, финансирали изградњу нових производних погона(пет укупно) и колико ми је познато у протеклој години су на инострано тржиште пласирали производе у вредности од око 60 милиона евра", рекао је Манчић и констатовао је да је кључ убрзаног економског развоја Општине Рума добра сарадња са вишим нивоима власти.

"Имали смо подршку када смо преговарали са инвеститорима, али и када смо опремали индустријске зоне. Пречистач за радну зону "Румен" смо направили уз подршку Владе Републике Србије и Министарства привреде, па је тако на, малтене, ливади у близини "Хачинсона" изграђено модерно постројење, значајно за наш град и са економског и са еколошког аспекта", закључио је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)